CHP Zonguldak İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Şehit ve Gazileri anma programı düzenlendi.
Valilik binası önü Atatürk Anıtına çelenk koyuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
 CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun çelenk koyma programında yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün Önderliği Gazi Meclisin kararlılığı ve milletimizin sarsılmaz iradesiyle emperyalizme karşı vermiş olduğu destansı bir mücadele sonunda kurulmuştur. Müslüman coğrafya içerisinde yönetim biçimi olarak demokrasiyi Cumhuriyeti ve laikliği tercih eden tek devlet olarak milletimizin karakterini farklılığını ortaya koymuştur. Anayasa ve hukuk temelinde gelişen parlementer rejimimiz dehası ileri görüşlülüğü tüm dünyaca kabul görmüş Mustafa Kemal önderliğinde pekçok devrimleri gerçekleştirmiş demokrasimizin gücüne güç katmıştır.
Karşısına çıkan tüm engelleri rağmen demokrasimiz hala ayaktadır. Bu güç ve milletimizin kararlı duruşun sayesinde Türkiye Cumhuriyeti hala anayasaya bağlı bir hukuk devletidir. 15 Temmuz kalkışması demokratik düzenimizi kardeşliğimizi milli barışımızı cumhuriyetimizi yok etmeye yönelik alçakça bir saldırıdır. Gazi Meclis bombalanmış parlementer düzen açıkça tehdit edilmiştir. Alçaklar içimize devletimizin tüm kademelerine sızarak tarihinde ilk kez devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışmış adeta milletin devlete olan inancını yok etmeye çalışmıştır. Milletin sayesinde kalkışma bastırılmıştır. O gece hainler karşısında dimdik ayakta duran millet tüm dünyaya bir kez daha iradesini ve demokrasi inancını gücünü ispatlamıştır. O gece millet parlamentosuna anayasaya bağlı hukuk Devletini seçme ve seçilme Hakkına Laik Cumhuriyete sahip çıkmış tercihinin demokrasi olduğunu ve kendi canını ortaya koyarak adeta dosta düşmana kesin bir tepkiyle haykırmıştır." dedi.

Editör: TE Bilisim