PTT, pulculuğa yeni bir boyut kazandırmak ve posta idarelerine gelir kazandırmak amacıyla "kişisel pul" hizmeti başlattı. Türk pulculuğunda bir yenilik olarak PTT'nin 165. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde başlatılan uygulama kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen görsel objeler pul olarak basılıyor. Pullar hatıra olarak saklandığı gibi posta pulu olarak da kullanılabiliyor. Düzenlenen kampanya ile cazip hale getirilen uygulamadan ikinci kez  yararlanan Çaycuma Belediyesi, 4 farklı görselden toplam 1000 adet pul bastırdı. Basılan pullar Zonguldak PTT Baş Müdürü Mehmet Meşeli tarafından  Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya teslim edildi. Bu amaçla yapılan ziyarete Posta Hizmetleri Müdürü Soner Sinoplu, Çaycuma Merkez PTT Müdürü Ayhan Çevik ve PTT personeli Birsen Gürsoy da katıldı. 

KANTARCI: "PULLAR BİZİM HAYATIMIZI ANLAMLI KILAN BİR SİMGEYDİ"

Ziyarette konuşan Başkan Bülent Kantarcı, "Çaycuma Belediyemizin Çaycuma'ya kattığı eserlerden, hizmetlerden oluşan pul örneklerini teslim alıyoruz. Bu çalışmanın ne kadar haz veren bir çalışma olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünyaya gözümüzü açtığımızda WhatsApp yoktu, internet yoktu, televizyon yoktu, radyo yoktu, PTT' imiz vardı. Mektup vardı ve omektup zarflarını üzerindeki pullar bizim hayatımızı anlamlı kılan bir simgeydi. Günümüzde birçok iletişim aracı çıkmasına rağmen posta, değerini hiçbir zaman yitirmedi. Hatta daha da gelişti. Günümüzde, bu, gerek hizmet gerekse mal ve evrak taşınması olarak daha büyük rakamlara ulaştı. PTT'nin birçok insanının haberi olmadığı önemli hizmetini öğrenmiş olduk. Geçenlerde de bir seri yaptırmıştık.Bu defada yine son zamanlarda yaptığımız projeleri kapsayan çok güzel pul örneklerini teslim alıyorum. Bu pullarhem mektup ya da tebrik gönderdiğiniz yerlerde Çaycuma'mızın başka türlü de tanınmasına hizmet etmiş olacak hem de hatıra pulu biriktirenler açısından koleksiyonlarında butik katkı olarak yer alacak. Böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri ve bize hatırlattıkları için PTT'nin Zonguldak'taki tüm personeline teşekkür ediyorum. Diğer kurum ve kuruluşlarında hatıra pul koleksiyonu yapmak üzere harekete geçmelerini istiyorum"diye konuştu. 

MEŞELİ: "ÇAYCUMA BELEDİYESİ PTT'YE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR"

Zonguldak PTT Baş Müdürü Mehmet Meşeli ise, "Mektup bu teknoloji çağından sonra nostaljik olsa da biz yine duygusallığınıPTT olarak hissettirmek istiyoruz. Bunun yanında daha önce PTT önemli gün ve haftalardakendi pullarını üretiyordu.Son zamanlardaysa  kişisel pul projemiz var. Gerek resmi kurumlar gerekse özel kişiler isterlerse PTT'imize müracaat etmek sureti ile kendi pullarını yaptırabiliyorlar. Bizim hizmette fazla bir ekonomik kaybımız yok. Mektupları gönderirken isterlerse kendi pullarını kullanıp, isterlerse hatıra olarak saklayabilirler. Biz Zonguldak PTT Baş Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi tüm ilimizde yaygınlaştırmış durumdayız. Kişisel pullarda ilgi ve alakadan dolayı Genel Müdürlüğümüz bize bir posta pul makinası teslim etti. Bundan sonra kendi müdürlüğümüzde seri olarak pul basacağız. Çaycuma Belediye Başkanımızın, PTT'imize göstermiş olduğu ilgilerine biz son derece mutluyuz, memnunuz, sağolsun, bize yardımcı oluyor. PTTMatik kurulumu konusunda da bize yardımcı oldular. Bunun yanında PTT'imize göstermiş olduğu ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bir iki yer için de PTTMatik için sayın başkanımdan ricamız olacak. Bize inşallah o konuda yardımcı olacak, bunu da ümit ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim