Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla inşaat çalışmalarına başlanan ve kendisinin de yakınen takip ettiği Uzun Mehmet Cami ve Rekreasyon Alanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Zonguldak'ta 1,5 yıl önce yapımına başlanan Uzunmehmet Camii inşaatındaki çalışmalarda sona gelindi. Dört minaresi, 22 kubbesi bulunan 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen caminin açılışını ise 8 Mayıs 2021 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 8 Mayıs Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Uzunmehmet Cami inşaatında meydana gelen iş kazası bir skandalı ortaya çıkardı.

Halkın Sesi gazetesinin iddiasın göre, açılışa yetiştirmek için yaklaşık 30 Roman vatandaşı 100 lira yevmiyeli olarak gece gündüz çalıştıran cami inşaatı yüklenici firması çalışanlara sigorta yapmadı. 5 gündür evlerine gitmeksizin çalıştırılan işçilerden 22 yaşındaki Erhan Kocasoy bugün cami inşaatında kereste taşırken iş kazası geçirdi. Kazanın kayıtlara geçmemesi için Kocasoy’u evine gönderen firma yetkilileri olayı örtbas etmeye çalıştı. Ancak yan çapraz bağları kopan Erhan Kocasoy Soğuksu Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Öte yandan firma yetkililerinin Kocasoy’un şikayetini geri çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim