Kdz.Ereğli'de mevcutta artan ve gelecekte yaşanabilecek trafik sorununa karşı harekete geçen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte 6 ayda hazırlanan "Kent İçi Sirkülasyonu İyileştirme Etüdü Toplu Taşıma Hatları Rehabilitasyonu" çalışmasını Belediye meclisinde kamuoyunun gündemine açtı. Başkan Uysal, "Siyasi kaygıları bir kenara bırakıp, herkesten bu çalışmamıza katkı vermesini bekliyorum" dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Aralık ayı son oturumu AKM Nikah Salonunda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı meclis sonrası Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçedeki trafik sorununa ilişkin başlattıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ulaştırma Araçları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Haziran ayında yapılan protokol gereği 6 ayda hazırlanan "Kent İçi Sirkülasyonu İyileştirme Etüdü Toplu Taşıma Hatları Rehabilitasyonu" raporu Belediye Ulaştırma Müdürü Levent Kalyoncu tarafından meclis üyelerine sunuldu.

23 noktada Cuma günü akşamları saat 5-7 arasında yapılan trafik sayımı ile 24 hattan 53 bin kişinin toplu taşımadan yararlandığı tespit edilerek hazırlanan raporun 6 aşamadan oluştuğu ve ilk 4 aşamasının tamamlandığı açıklandı.

Alternatif yollar ile diğer çözüm önerilerinin de yer aldığı rapora katkı vermek isteyen belediye meclis üyelerinin de desteği istendi.

BAŞKAN UYSAL: EREĞLİ HEPİMİZİN, BİRLİKTE ÇÖZELİM..

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, trafik sorununa ilişkin bilimsel açıdan İTÜ ile birlikte hazırladıkları çalışmanın nihai bir karar olmadığını ve herkesten katkı beklediklerini söyledi.

Kdz.Ereğli'nin bugünden yarınlarınıda düşünmek zorunda olduklarını ve trafik sorununu da çözmek istediklerini anlatan Başkan Uysal şöyle konuştu; "Bu şehir hepimizin, benim takdirim bu diyerek yola çıkmıyoruz. Eğer bizler bu şehrin geleceği parlak diyorsak, bu şehir ileride çok güzel bir ilçe olacak diyorsak, bu şehre turistler gelsin diyorsak, caddeleri, sokakları, trafiği rahatlatmamız lazım. Bir turist giderken 2 şeyi sorguluyor. Birincisi güvenlik, ikincisi trafik sorunu. Biz bu trafiği çözmek için karar vermemiz lazım. Bir çalışma yapıldı. Bunun üzerine koymamız gerekiyor. Arkadaşlarımız gönüllülük esasına göre katkı vermeli. Hep beraber sahiplenerek Ereğli'nin trafiğini çözelim.

"KARMAŞAYA DÖNSÜN, SİYASİ RANT ELDE EDEYİM DİYENLERİ KABUL ETMİYORUM"

Bu hepimizin sorumluluğu. Eğer, ‘ben sorumlu değilim, bırak karmaşaya dönsün, bende bundan siyasi rant elde edeyim' diyenleri kabul etmiyorum. Biz bu çalışmalarımızı anlatacağız, bir çalışmadır ama nihai karar değildir. Bütün 31 meclis üyemizi veya konuyla alakalı bilen, tecrübeli, belki belediye meclis üyesi olmayan ancak Kdz.Ereğli'mizde yaşayan ve bu işi dert eden arkadaşlarımız var, onları da çağıralım, komisyon kuralım, beraber karar alıp beraber sahiplenirsek trafiği çözeriz. Bizim asıl işimiz zaten sorunları çözmek. Ben onun için diyorum, eleştirileri yapalım, uygulanabilirlik başka, teori başka. Teoride karşında bina yok, insan yok, hastane veyahut postanenin nerde olduğu yok, zaten diyorum ki imar planları yüzünden şehirler karışık. İnsan hakkı üzerinden düşünürsek, yaşam hakkı üzerinden düşünürsek şehrin çok daha güzel olacağına ben inanıyorum. Burada ben 31 meclis üyesini de göreve davet ediyorum, hepimiz sahiplenelim, bu konuyla ilgili bilgi, beceri, katkı sağlayacak tüm Ereğli, 116 bin nüfus katkı verecekse bu trafik sorununu çözelim. Amacımız bu."

STK ve ilgili taraflarla da paylaşılacak olan çalışma hakkında belediye Meclisinde grubu olan AK Parti ve CHP, ortak bir komisyon kurma kararı verdi.

Editör: TE Bilisim