Zonguldak'ın Kozlu İlçesi Dağköy Köyü'nde 37 yaşındaki Ayşegül, 44 yaşındaki İsmail Kızıl çifti, 4 çocuklarıyla birlikte bir odasını tuğla ile ördükleri yıkılma tehlikesi olan eski tek katlı ahşap evde yaşıyor.

 

Ayşegül ve İsmail Kızıl, çocukları 17 yaşındaki Melike, 15 yaşındaki Songül, zihinsel engelli 14 yaşındaki Melek ve 1 yaşındaki Beratcan ile yıllardır eski ahşap evde yaşıyor. İşsiz olan ve inşaatlarda iş bulursa çalışan İsmail Kızıl, 3 yıl once evin bir odasını tuğla ile ördü. 6 kişilik aile, geceleri üşümemek için bu odada kalıyor.

 

İsmail Kızıl, engelli kızının 3 ayda bin 100 lira, kendilerinin de Kozlu Kaymakamlığı'ndan 2 ayda bir 500 lira yardım aldıklarını söyleyerek şöyle dedi:

 

"Evimizin durumu çok kötü. Az bir rüzgarda yıkılacak gibi oluyor. Kış şartlarında zor duruyoruz. Tahtaların arası aralık. Soğukta çocuklar üşüyor. Her yer açık. Kış günü çok zor oluyor. Evimi yıkıp yerine küçük bir yeni ev yapabilirsem bana yeter. Ama parasızlıktan yapamadım. Çocuklar üşümesin diye tek odasını tuğla ile ördüm. Kışın hepimiz o odada uyuyoruz. Pencerelerde cam yok."

 

Ayşegül Kızıl da yemeklerini ocakta odun ateşinde pişirdiğini anlatarak, "Evin salonunda pencerelerin camı yok. Tahta aralıklarından soğuk giriyor. Yağmur yağdığı zaman çatı akıyor. Betonarme tek odamız var. Biz orada çocuklarla birlikte yatıyoruz. Yemeğimizi orada yiyoruz" dedi.

 

Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz, aileye bebek beşiği, halı ve kanepe yardımında bulunduklarını, ancak ailenin bir eve ihtiyacı olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim