Kdz.Ereğli Alevi Kültür Dernekleri Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Aşure Etkinliği', Muharrem ayının 12'nci gününe denk gelen 22 Eylül Cumartesi günü ilçedeki Cem Evi'nin bahçesinde gerçekleştirildi.

TAŞTAN, "TALEBİMİZ SADECE VE SADECE EŞİT YURTTAŞLIK TALEBİDİR"

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış ve selamlama konuşması yapan Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Taştan; Cem Evlerinin halen daha yasal bir statüde olmadığını hatırlatarak, "Cem Evleri Alevilerin ibadethaneleridir. Bu durum insanlık adına utanç verici bir durumdur. Hiçbir kurum ve siyasi yapı insanlara inanç belirleyemez ve dayatamaz. Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Ereğli Şubesi bu coğrafyada yaşayan Alevilerin inançsal, kültürel, sosyal ve siyasal olarak merkez noktasıdır. Bu nedenle tüm bu konudaki haklarımızı istemek ve almak için sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. Cem Evleri Alevilerin ibadethaneleridir ve haktır diyoruz. Alevilik vardır ve Alevilik haktır. Talebimiz sadece ve sadece eşit yurttaşlık talebidir. "dedi.

Taştan, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'dan Cem Evi'nin bahçesinin üstünün kapatılması talebinde de bulundu.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU'NDAN BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK VURGUSU

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da konuşmasında anlamlı bir günde Alevi vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve "birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk bizim Kaymakamlığımızın ben burada olduğum sürece ana teması olacak. Çünkü bizi bölmeye, parçalamaya ve bundan nemalanmaya çalışan içeride ve dışarıda bir kitle var. Biz buna karşı birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik içerisinde olacağız."diye konuştu.

UYSAL'DAN ALEVİLERİN TALEBİNE DESTEK GELDİ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında Muharrem ayının öneminden bahsederek, birlik beraberliğe vurgu yaptı. Uysal, ayrıca dernek şube başkanı Taştan'ın bahçede kapalı bir alan oluşturma talebini de karşılayacakları sözünü verdi.

Konuşmalarının ardından Alevi Kültürüne ait deyişler ve mersiyeler bağlama eşliğinde seslendirildi.

Etkinlik katılımcılara aşure dağıtımı ile son buldu.

Etkinlikte; Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Av. Adil Ateş, Alevi Dedesi Sefa Öztürk, önceki dönem Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP'den Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan işadamı Erol Çivici, AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Tekin Alabaş ve kadın kolları üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Alevi vatandaş da hazır bulundu.

 

Editör: TE Bilisim