2023 Genel Seçimleri’nde partisi CHP’den milletvekili aday listesine girmek için mücadele gösteren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık için hazırlattırılan ve belediyenin imkanlarıyla hazırlandığı iddia edilen kitapçıkları yine aynı belediyenin zabıtası ve personelinin dağıtması tepkilere eden olmuştu.
elmastv.com’un haberi ile kamuoyuna duyurulan iddia, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Örgütü Eğitim Sekreteri Murat Gürdal’a da iletildi. Gazeteci Altan Akçakese’nin canlı yayınına konuk olan Gürdal, elmastv.com’un haberinin kendisine hatırlatılması üzerine görüşlerini paylaştı ve şunları söyledi:
“Yerel de olsa genel de olsa iktidarın gücü hiçbir zaman tartışılmaz. Sonuçta iktidar olanlar, iktidarın nimetlerinden nemalanır veya bu nimetleri kullanır. Ne kadar doğru bu kitapçıkları zabıtaların dağıtması? Hoş bir görüntü değil. Hoş bir görüntü olmaz. Bunları kim bastırırsa bastırsın; kim yaptırırsa yaptırsın… orası beni ilgilendirmez. Ben isterdim ki bu kitapçıkları partinin örgütü dağıtsın. O kitapçıkların örgüt binasına bırakılması sonrasında halka dağıtılması yirmi dakika sürmez ve her yere de ulaşır. Otuz bir mahallemiz var; her yere de gider.”

Seçim sonrası okullar tatil edildi! Seçim sonrası okullar tatil edildi!

Editör: TE Bilisim