CHP İl Başkanı Umut Başoğlu hafta sonu yapılan kurultayın ardından yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

İşte Başoğlu'nun açıklaması;

"Hafta sonu Ankara'da gerçekleştirmiş olduğumuz partimizin kurultayı ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Yeniden seçilen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni seçilen parti meclisi üyelerimize  başarılar diliyoruz.

Kurultayımız tam bir demokrasi şölenine dönüşmüştür. Haliyle ellerini ovuşturup bekleyenler bir kez daha yanılmıştır. Demokrasilerde , medeni cesaretini ortaya koyan ve yeterliliğine inanan tüm bireylerin aday olma hakkının olduğu kurultayımızda , bir kez daha ortaya konulmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi bu kurultayla, genel merkezine aday olanları çağırıp İl, İlçe Başkanlarını iki dudağının arasında belirlemediğini demokratik kongreler yaptığını, neredeyse 488 aday başvurusu yapılan parti yönetimini çarşaf listeyle oylandığını ve 60 Parti meclisi üyesinin delegenin hür iradesiyle seçildiğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş oldu.

Öyle ki Genel Başkanlık için iki adaylı olan kurultayımız, genel başkan adayı Sayın Muharrem İnce'nin 49 imzasının mükerrer olmasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vermiş olduğu dilekçeyle  49 imzanın mükerrer sayılmamasını ve adaylığı riske giren Sayın İnce'nin aday olması gerektiğini belirtmesi tüm ülkeye ve tüm siyasi partilere örnek olması gereken bir davranıştır.

Cumhuriyet Halk Partisinin tek amaç ve gayesi yerel ve genelde iktidar olmaktır,

ve olacaktır.

Sayın Genel Başkanımızın arkasında Zonguldak İl Başkanlığı olarak dik durmamız anlaşılan geçmişte olduğu gibi bu günde bir takım şer odaklarını, ayak oyuncularını, partinin başarısının değil filim fırıldak peşinde olanları oldukça rahatsız etmiş olacak ki, bu odaklar kendilerine anlam yüklemiş sel olursa kütük kaparız peşine düşmüşlerdir.

Buradan kendilerine mesaj vereyim!

Bu işten size ekmek çıkmaz"

 

Editör: TE Bilisim