Hayvanları koruma adına gönüllü olarak çalışan Ufuk Işık, Alaplı'da ölü bulunan 6 köpeğin ardından çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Işık, Alaplı Belediye  Başkanı Nuri Tekin'in açıklamalarının aksine Alaplı Bakımevi'nde kısırlaştırma ve sağlık tedavisinin olmadığını, temizlik dahi yapılmadığını söyledi. Zonguldak Valiliği, Alaplı Kaymakamlığı ve Alaplı Belediyesi'ne dilekçeyle başvuru yapan Işık şöyle dedi;

 "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince belediyeler bakımevi oluşturmalı, kısırlaştırma, aşılama ve tedavi çalışmalarını aksatmadan yapmalı ve gerekli nekahat dönemini burada geçiren hayvanlar alındıkları yere bırakılmalıdır. Alaplı Belediyesinin bir bakımevi var fakat mevcut bakımevi bu şekliyle Alaplı'ya hizmet etmekten son derece uzak. Bakımevi Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde yer alan Geçici Bakımevlerinin Çalışma Usul ve Esasları ‘na uygun hale getirilmeli. Düzenli olarak kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması, aşılanması, hasta yaralı hayvanların tedavisinin yapılması gerekiyor.

Alaplı İlçe halkı sürekli sokak hayvanlarından dert yanıyor. Bu hayvanların burada bu denli fazla olması belediyelerin kısırlaştırma konusunda ne denli çuvalladığının göstergesidir. Alaplı Belediye Başkanı Sn. Nuri TEKİN'den beklentimiz bu bakımevinin geçici bakımevlerinin Çalışma Usul ve Esaslarına uygun hale getirilerek ve bakımevinde çalışan mevcut veteriner hekim ile bu işler yürümeyecekse hizmet alımı yoluyla bakımevine yeni bir veteriner hekim alınarak ivedilikle kısırlaştırma, aşılama ve tedavi çalışmalarının başlatılmasıdır"

Editör: TE Bilisim