“EŞİNİN ÜZERİNE 2 MİLYON TL DEĞERİNDE OTOBÜS DURAĞI ALDI!”
2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi Belediye Başkanlığını kazanan ve 2018 yılında CHP’den AK Parti’ye geçen Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın iddiaya göre, usulsüz kararlar ile servetine servet kattığı ve eşinin üzerine 2 Milyon değerinde otobüs durağı aldığı iddia edildi.
GÖKHAN MUSTAFA DEMİRTAŞ’TAN İMAR VURGUNU!
İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanan eski Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na okul yeri olarak farklı bir arsayı gösteren Demirtaş adeta imar vurgunu yaptığı belirtiliyor. Kaymakam Çorumluoğlu, gösterilen arsaya okul yapılmasının yüksek maliyetli olacağını ifade ederek, belediyeden okul için başka arsa talep etti. Otoparkı ve bahçesi dahi olmayan şehir içinde vatandaşın bağışladığı arsa Başkan Demirtaş tarafından belirlendi. Okul beldenin göbeğine inşa edildi. Demirtaş bunun üzerine okul yeri ve bitişiğindeki arsayı gizli ortağı olduğu belirtilen Adakoğlu ile birlikte yapılan imar değişikliği ile aldı. Satın alınan arsanın sahibine de 5 daire teklif edildiği öğrenildi. Art arda yapılan imar değişikliği ile eski okul bölgesindeki arsa da inşaat izni 14 katakadar çıkarıldı. Arsaya 156 daire yapılmaya başlandı. Bekyeri Mahallesi’ndeki imar vurgunuyla yapımına başlanan dairelerden Selami Adakoğlu’nun Belediye Başkanı G. Mustafa Demirtaş’a kaç daire vereceği ise merak konusu oldu.
Adı hurda vurgunu, imar vurgunu gibi haberlerle anılan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın eşinin üzerine 2 milyon değerinde otobüs durağı aldığı iddiaları ise “Nerden geliyor bu değirmenin suyu?” sorularının sorulmasına neden oldu.

Editör: TE Bilisim