Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’ın yalan yanlış iftira dolu ve ahlak kurallarına uymayan yazılarına itibar etmeyin diyen Özbakır; “Hakkımda muhtelif zamanlarda iftira dolu yalan şantaj kokan gerçekle alakası olmayan ahlaksızca uydurma haberler yapan Zonguldak pusula gazetesi sahibi Ali Rıza TIĞ hakkında açmış olduğum davalar, basın ilan kurumuna yaptığım müracaatlar neticesinde;
1-Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin 29.09.2021 tarihli kararıyla, BASIN AHLAK VE ESASLARINA UYMAMAKTAN dolayı avukat masrafları dahil 14.000 TL manevi tazminata hükmedilmiş, para tahsil edilmiştir.
2-Zonguldak 3.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2021/172 esas 2022/34 sayılı kararıyla asılsız ve iftira dolu haberlerinden dolayı 5.000 TL manevi tazminat ve 5.000 TL de avukatlık ücretine hükmedilmiş olup karar kesinleştiğinde faiziyle birlikte tahsil edilecektir.
3-Basın ilan kurumunun 23.06.2021 tarihli kararıyla BASIN AHLAK VE ESASLARINA UYMAMAKTAN dolayı, internet sitesi için yararlandığı ek göstergesinin 10 GÜN süre ile kesilmesine,
4-Yine aynı şekilde basın ilan kurumunun 23.06.2021 tarihli kararı ile BASIN AHLAK VE ESASLARINA UYMAMAKTAN dolayı Pusula gazetesinin resmi ilan ve reklamlarının yanı sıra internet sitesi için yararlandığı ek göstergesinin 5 GÜN süre ile kesilmesine karar verilmiştir.
Bahse konu, İtibar suikastlığı amaçlı yazılan yayınlar halen ilgili gazetenin internet sitesinde bulunmaktadır. Yeni çıkacak kanun göz önünde bulundurularak kaldırılmadığı taktirde Ali Rıza TIĞ hakkında şikayet ve davalarımız devam edecektir. Adı geçen kişinin hakkımızda yalan, yanlış, iftira dolu, ahlak kurallarına uymayan yazılarına İTİBAR EDİLMEMESİ, kamu oyuna duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim