Geçtiğimiz günlerde Düzce’de meydana gelen hafif sarsıntıların ardından Bolu’da da 12 buçuk saat arayla çevresinde de hissedilecek şekilde 2 sarsıntı yaşandı.
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 13 Mart Pazartesi, sabah saat 05.00’da merkez üssü Bolu merkeze bağlı yaklaşık 20 km mesafede Merkeşler köyü olan 3,5 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Salınım yerin 1 kilometre altında oluştu. AFAD ise, sarsıntıyı, 3,2 büyüklüğünde, yerin 8,3 km derinliğinde duyurdu.
Aynı kesimde, 12 Mart Pazar, 16.31’de, Merkeşler merkezli 3,7 büyüklüğünde sarsıntı yaşanmıştı. Yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde olan sarsıntı, Bolu, Düzce’nin yanı sıra Ereğli ve Alaplı’nın bazı kesimlerinde hafif şekilde hissedilmişti.3,5’lik salınımında Bolu ve Düzce’nin yanı sıra Alaplı ve Ereğli’nin güneyinde bazı köylerde çok hafif hissedildiği öğrenildi.
Olumsuz bir durum yaşanmadı.
Öte yandan, Düzce -  Sakarya arasında birkaç gün arayla yaşanan çok hafif büyüklükte sarsıntıların, 23 Kasım 2022’de, Gölyaka merkezli 6,o büyüklüğündeki ana şokun artçıları olduğu belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim