Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak'a geldi. TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan Zonguldak’ta içinden çıkılmaz hale gelen çevre sorunlarına dkkat çekerek sosyal medyadan Bakan Kurum’u Çatalağzı’na davet etti.
İŞTE O PAYLAŞIM…
“Çevre ve Şehircilik Bakanı bugün Zonguldak’ta imiş.Bir zahmet Çatalağzı’na kadar gitse, orada insanların termik santrallerin gölgesinde, dumanlarının altında nasıl yaşamaya çalıştığını görse. Santrallerin hemen yanındaki okulları görse.  Atıkların biriktirildiği mahalle içindeki kül barajına bir baksa. İnsanlarla konuşsa. Kentteki hava kirliliği ölçüm sonuçlarını merak etse, mesela. Ve Bakanlık yetkililerine bundan sonra yöremiz için bir tek santral başvurusunu kabul etmemeleri, mevcutların denetimleri için talimat verse.
Zonguldak merkezdeki Üzülmez ve Acılık derelerinin kirlilik rezaletini görse. Çözüm için projeler üretilmesine destek verse.
Belediyelerin sahillerde katı atık depolamalarını, tıbbi atıkların neden sahillerde olduğunu bir araştırsa. Olmaz mı? Olmaz tabi. Bunlar çevre sorunu kabul edilmiyor ki, ziyaret programında, gündemi de bol Sayın Bakanın.
Bunlar yerine millet bahçesi, protokol cami var. Aklımın almadığı bir konu da Protokol Camii. Bu ne demek? İslamda herkes eşit değil mi? Halk başka camiye, Protokol başka Camiye mi gidecek ibadet için yani?
Çevreyle ilgili tek ziyaret ve konu limandaki yıkılan  çekekler? Bakalım ne karar verecek? 
İyimser bir şekilde, yeni göreve başlayan Belediye Başkanımız kendisini makamında ziyaretinde, Sayın Çevre Bakanına ilimiz çevre kirliliği sorunlarını aktarmıştır, diye düşünüyorum”

Editör: TE Bilisim