Elmas TV'ye 'Belediye çalışanı'  rumuzuyla ulaşan bir ihbar mektubunda Zonguldak Belediyesi'nde döndüğü iddia edilen usulsüzlükler ve kirli ilişkiler ağı üzerine çeşitli iddialar yer aldı.

Su yolsuzluklarından asfalt ihalesindeki fiyat farkının nedenlerine, kiralık araçlara ödenen paralardan bazı yöneticilerin Belediye üzerinden çevirdikleri gizli ticari ortaklılara kadar pek çok iddianın yer aldığı mektupta dikkat çeken detaylardan biri de Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ile ilgili.

Mektupta Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende'nin Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk için; "Seni Belediye Başkanlığına hazırlıyorum" diyerek pek çok şaibeli işe imza attırdığı ve yaptırdığı yönünde. Göktürk'ün bazı konularda imza atmak istemediği ancak görevinden olmamak için ses çıkaramadığı ifade ediliyor.

Mektupta; "Ogan'ı kendi emelleri uğruna yakacaklar. Ogan daha önce de bazı davalarda yargılandı. Oysa başkanlar ‘yap' dedi o yaptı. Yakında yeni dosyalar gelecek. Muharrem bey ve Erhan bey ‘Biz imza atmadık Ogan attı' diyorlar" deniliyor. Mektupta Ak Partili bazı meclis üyelerinin de meclis toplantılarındaki tartışmaların aksine Belediyedeki çıkar çarkından faydalanma peşinde oldukları, Başkan Muharrem Akdemir ile dirsek temasında oldukları ifade ediliyor. Mektupta ayrıca Başkan Akdemir'in tehdit edileren sindirildiği ifade ediliyor.

 

Editör: TE Bilisim