Yenice ‘de turizmin başlangıç noktası olan Şeker Kanyonu’na yapılması planlanan HES’le ilgili Kastamonu Bölge İdare Mahkemesinin keşif talebine üzerine üç hakim ile 9 kişilik bilirkişi heyeti dün Şeker Kanyonu’na gelerek keşif yaptılar.
Keşif heyetinin geleceğinin duyulması üzerine binlerce yurttaş Şeker Kanyonu’na akın etti.
Şeker Kanyonu’nda  yapılan keşif ve bilirkişi incelemesine Pamukkale Üniversitesi’nden 7, Kastamonu Üniversitesi’nde den 2 bilim insanı katıldı.  Yenice Platformu öncülüğünde Yazıköy ve Tır köyleri tüzel kişilikleri adına köy muhtarları tarafından Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açılan iki davayla ilgili yapılan  bilirkişi incelemesinin ardından rapor hazırlanacak.
Hazırlanacak rapor bir ay içerisinde üç nüsha olarak mahkemeye sunulacak. Raporun içeriğine göre mahkeme kararını verecek. Sabah erken saatlerde başlayan  keşif ve bilirkişi incelemesinde Avukat Hüseyin Aksoy, Türkiye’nin en eski derneklerinden Türkiye Ormancılar Derneği Avukatı Kemal Aybek, Yazıköy ve Tır köyleri adına köy muhtarları İlhan Kahveci ve İlhan Özgün, Platform Başkanı Mustafa Akay, Arbergo Butik Otel sahibi Ünal Tonulun, Prof. Doğan Kantarcı ile Karabük TEMA Başkmanı Murat Alan görüşlerini ilettiler. Burhan Arat isimli vatandaş da bu derede kırmızı benekli alabalık olduğunu söyledi. Keşif ve bilirkişi incelemesini izlemek üzere Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Tetik, MHP Yenice İlçe Başkanı Ergün Karakırık, MHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Karagül, İstanbul  Üniversitesi Orman Fakültesi eski Profesörlerinden Doğan Kantarcı, binlerce kişi, çevre dernekleri, Zonguldak Yeniceliler Derneği, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Mustafa Erten, İyi Parti Karabük İl Başkanı Mehmet Aksoy, İyi Parti Yenice İlçe Başkanı Seyfi Tetik, Yenice’deki STK’lar, Karabük ve Zonguldak TEMA,Yenice Platformu’na destek verdiler.
Şirketi temsilen de bir avukat ile bir şirket ortağı keşif ve incelemede hazır bulundular.

Editör: TE Bilisim