Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, yarın itibari ile başlayacak bin kişilik işçi alımının üretime her hangi bir katkısı bulunmayacağını söyledi.

“ALINACAK İŞÇİ SAYISI İLE ÜRETİMİN ARTMASI HAYALPEREST OLUR”
Demirci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işçi sözü verdikten sonra 424 kişinin emekli olduğunu Alınacak işçi sayısının mevcuda 375 işçi katkısı olacağını belirterek şunları söyledi;
“Yarın itibari ile bin kişinin alım süreci başlayacak. Bizim için Zonguldak için Türkiye Taşkömürü Kurumu için önemli günlerden birisidir. Aylardan beri beklediğimizi devamlı gündemde tuttuğumuz ve gündemde kalması için elimizden gelen mücadeleyi yaptık. Yarın da inşallah alımların İlk ayağı başlayacaktır. İnşallah Allah işlerimiz Türkiye Taşkömürü kurumuna faydalı olur. Üretim artırmak için elinden gelen mücadeleyi yapacaklardır. Üretimimiz de artırarak ileriki günlerde bu alımlarında tekrar gündeme gelerek devam etmesi için elimizden gelen mücadeleyi sendika olarak yapacağız. 2018 yılı içerisinde 454 kişi emekli oldu. Ocak ayı içerisinde 67 kişi emekli oldu. Şubat Ayı’nın 14’ü itibariyle de 105 kişi daha emekli olacak. Yani toplamda cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözden sonra 626 kişi emekli oldu. Bin kişi alınacak ama kıyaslama yaparsak 350 kişi civarında işçi alımı olacaktır. Üretimin ne kadar katkı sağlar tartışılır. İlerleyen günlerde alınacak 500 kişinin birazcık daha katlanarak alınırsa daha iyi olur. Üretimindeki bunuda arttığını o zaman anlarız. Şu anda alınacak kişilerde üretimin artacağını söylemek biraz hayalperest olur.”
Editör: TE Bilisim