Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Özelikle temel gıda maddelerine zamlar gelmiştir. Geçen yıla oranla fiyatlar astronomik olarak artmış ancak yoksul ve dar gelirli yurttaşların satın alma gücü azalmıştır.

     Hükümet, Bu konuda hiçbir tedbir alamamış bir kez daha zenginden yana olduğunu sermayenin yanında olduğunu ortaya koymuştur.

    Ülkemizde yapılan istatistiklerde yoksulluk sınırında ve altında yaşanların sayısı geçen yıla oranla artmıştır. Aynı zamanda gelir dağılımının ez bozuk olduğu ülkelerin başında geliyoruz.

   15 yıldır tek başına iktidar olanları bir kez daha kutluyoruz işte sizlerin adaleti

    Vatandaş bu zorluklar altında nasıl oruç tutacak ibadetini nasıl yerine getirecek. Diyanet işleri başkanlığı Dört kişilik bir ailenin gıda giderini bin 900 TL civarında tespit etmiş peki bu giderin altında geliri olan vatandaşlar ne yapacak?

    Siyasi iktidar gerekli önlemleri almalı vatandaşın satın alma gücünü hemen artırmalı yurttaşların sağlıklı bir şekilde rahat bir şekilde oruç tutmalarını sağlamalıdır.

     Zonguldak Esnafına ve Ticaret Erbabına sesleniyoruz insanların Dini duygularını istismar ederek keyfi zam yapmaktan kaçının.

     Yapacağınız yardımlar bozuk  kullanım tarihi geçmiş rafta satılamayan ürünler olmasın

      Zonguldak'ta yetkililere sesleniyor hiç olmazsa ramazanda gerekli denetimleri yapın. Vatandaşın kazıklanmasını önleyin vatandaşın sağlıklı gıdalara,sebze ve meyvelere ulaşmasını sağlayın

      Tüm Tüketicilerimize iyi ramazan geçirmelerini dileriz. Biz Tüketici Örgütü olarak bu konuların takip edeceğiz.

Editör: TE Bilisim