Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği'nin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından desteklenen ‘'Beyaz Melekleri Kanatlandıralım'' projesi kapsamında Ayvacık'a giden Madenci Arama Kurtarma Timi (MAKUT) zarar gören evlerde incelemelerde bulundu.
Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, Proje Koordinatörü Musa Öztürk ve MAKUT ekibi, köy muhtarı Mehmet Yahya Yavaş tarafından karşılandı. Köy sakinleriyle yakından ilgilenerek, moral veren MAKUT ekibi çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında madencilerin yaptığı işin önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, gezide şehitlikleri gezdiklerini söyledi. Akyüz, "Çanakkale savaşlarının en önemli süreçlerinden biri olan lağım savaşları, bilindiği gibi Zonguldaklı askerler veya madenlerde çalışmış askerler tarafından dile getirilmiş ve uygulanmıştır. Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında biz madencilerin yapmış olduğu işin ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu yerinde görmenin hazzını yaşadıklarını belirten Akyüz, MAKUT ekibi olarak bu gezimizde Şehitlikleri de gezdik" dedi.
Proje Koordinatörü Musa Öztürk ise, ülkenin dört bir yanında arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçilerinden kurulan ekibin projesi olan, Beyaz Melekleri Kanatlandıralım adlı proje kapsamında 3 Mart 2017 tarihinde açılış etkinliği düzenleyip projelerini tanıttıktan sonra 7 Mart tarihinde Zonguldak'ta düzenlenen en kapsamlı tatbikata katıldıklarını ve Beyaz Melekler olarak takdir edildiklerini ifade etti.
Öztürk, proje kapsamında afet olan bölgelere giderek incelemelerde bulunduklarını bildirirken, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim