Üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim (Disiplinlerarası) Yüksek Lisans Programı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Lisans Programı ile Anatomi, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi ve Fizyoloji Anabilim Dalı Doktora Programlarının açılması YÖK tarafından karara bağlandı.

Bu kapsamda, üniversitenin büyüme ve gelişme hedefleri doğrultusunda, Rektörlüğün Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans programları açılması konusundaki teklifleri,  6 Şubat 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulundu.

Böylelikle Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans sayısı 13, Doktora Programı sayısı ise 14‘e yükseldi. Üniversite bünyesindeki lisansüstü program sayısı ise Yüksek Lisansta 66, Doktorada ise 32 oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  yeni bölüm ve programların açılması çalışmalarında, ülkemizin, bölgenin ve ilimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte ve kalitede, öğrencilerin ilgi gösterdiği meslek dallarını dikkate aldıklarını, yeni açılan lisansüstü programlara ilave olarak başka bölüm ve programların açılması yönünde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yeni açılan lisansüstü programların üniversite, mezunlar ve araştırmacılar için çok önemli olduğunun altını çizen Rektör, süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim