Erdemir’de inşaat mühendisi olarak çalıştığı dönemde lojmanlarda kalan ve belediye başkanlığı dönemlerinde adeta emlak zengini olan Halil Posbıyık’ın, İstanbul’da ve Ereğli’nin en prestijli projelerinde gayrimenkul yatırımları olduğu iddia ediliyor.
Halil Posbıyık 1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilememişti. 1994 seçimlerinde halkın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçilen Posbıyık, toplamda3 dönem Belediye Başkanlığına seçildi.
78 yaşındaki Halil Posbıyık daha önce, sahilde Bozhane mevkiinde, yeni yapılan projeden aldığı dairede yaşarken, geçtiğimiz dönemde Kestaneci mevkiinde bulunan ve adeta sarayı andıran tripleks villasına taşındı.
İlerleyen yaşına rağmen siyasete devam eden Halil Posbıyık’ın, sarayı andıran ve eşsiz Ereğli manzarası olan villasında silahlı güvenlik görevlilerinin 24 saat nöbet tuttuğu öğrenildi. Belediye çalışanı olduğu öğrenilen silahlı güvenlik görevlileri villanın etrafında adeta sinek uçurmuyor.
Yaklaşık 10 yıl önce yapımı tamamlanan villanın içerisinde havuz bulunurken, inşaatında kullanılan bazı malzemelerin yurtdışından getirildiği ve büyük bir özenle inşa edildiği öğrenildi.
Halil Posbıyık’ın villasının bulunduğu bölgede bir çok arsanın, geçmişte Ereğli Belediyesi İmar Müdürlüğünden emekli İsmail Yalçın’ın olduğu iddia ediliyor. 
Halil Posbıyık’ın Erdemir Lojmanlarında başlayıp, tripleks villaya uzanan siyasi yaşamı genç siyasetçileri adeta imrendiriyor.

Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi!

Editör: TE Bilisim