Zonguldak'ta "kirlenmesin" diye koltuklara oturmayan maden işçilerinin fotoğrafını çeken Aslı Ertürk'e Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman son model cep telefonu hediye etti.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde "kirlenmesin" diye koltuklara oturmayan 6 maden işçisinin fotoğrafını ekranı kırık cep telefonuyla çekerek sosyal medyada paylaşan Aslı Ertürk'e son model cep telefonu hediyesi verildi.
Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, TTK Karadon Müessesesinde maden işçileri ve fotoğrafı çeken Aslı Ertürk ile bir araya geldi. Ertürk de minibüs yolculuğunun ardından ilk kez madencilerle bir araya geldi.

"Zonguldak'ın unutulmuşluğu vardı"
Maden işçilerine ve Aslı Ertürk'e İhlas Kuzuluk Termal Otel'de iki gün iki gece tatil hediye eden Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Aslı'ya da cep telefonu hediye etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Adıyaman, "Geçmişten günümüze küçülen bir Zonguldak, küçülen bir maden. Zonguldak'ın bir unutulmuşluğu vardı. Maden işçisinin o otobüsteki toplumsal saygıyı açık bir dille sergilediler. O koltukların kirlenmemesi pahasına rağmen onca yolculuğa rağmen o seyahati gerçekleştirdiler. Aslı kızımız da o duyarlılığını, o üzüntüsünü ve mutluluğunu elindeki kırık telefon ile fotoğrafını çekmeyi başardı. Kocaman bir mesaj verdi. Bu onurlu yürek dolu davranışınızdan dolayı en kalbi saygılarımı sunuyorum. Hepiniz tüm maden işçileri gibi bir onurun bir emeğin gerçekten bir dersini sundunuz. Aslında tokat gibiydi bu davranışınız. Ama şunu da söylemek istiyorum. Maksadımız konuyu tiyatrolaştırmak değil. Belki o kirlenen koltuklar olacaktı ama baktığımız zaman şu an kirlenen sadece kamu vicdanını görüyorum. Onun için bu asaletinizi, bu emeğinizi, yüreğinizi, kişiliğinizi ben önce Muslu halkımla onların selam ve saygılarıyla sizlerle paylaşmak istedim. Kocaman TTK müessesesi ile bunu bütünleştirmek istedim. Aslı kızımız da emeğin, onurun ve saygınlığın fotoğrafını çekmiş. Ben bunu böyle algıladım. Bu anlamlı davranışlarından dolayı kardeşlerimize iki günlük tatil armağan etmek istiyorum. Eşleriyle çocuklarıyla beraber. Bundan sonraki hayatlarında sağlık başarı mutluluk dolu kocaman bir ömür diliyorum. Allah'ım her türlü beladan musibetten sizleri korusun. Aslı kızımıza da bir telefon hediye etmek istiyorum. Gönlünde bu mutluluklar duygusallıklar hep olsun. Zonguldak'ı bir kez daha ulusala taşımış olsun. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başkan Adıyaman ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Editör: TE Bilisim