Zonguldak - Ankara Karayolunun 8. kilometresinde sürekli olarak yaşanan kazalarda bugüne kadar 10 araç dereye uçmuş, son bir yıl içinde aynı yerde dereye uçan araç sayısı 4 olmuştu. Geçtiğimiz aylarda da gündeme gelen konuyla ilgili Karayolları ‘yol çalışması devam ediyor’ denilerek tedbir almamıştı.
Yaşanan son ölümlü trafik kazasının ardından Elmas TV Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz konuyu ekrana taşıyarak, kazaların sürücü hatasından kaynaklandığını ifade eden Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ve siyasetçileri sert dille eleştirerek; “Siz yapmazsanız biz gidip oraya kazık çakacağız’ demişti.
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da Öksüz’ün bu çağrısının ardından konuyu bir kez daha TBMM’ye taşımış ve bir açıklama yapmıştı.
Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın çağrısı üzerine yapılan toplantıda acilen beton bariyer konulması gündeme gelmişti. Kazaların sürücü hatasından kaynaklandığını belirterek Karayolları’nın alması gereken tedbirleri yeterince önemsememekle eleştirilen Hüsamettin Özendi’nin talimatıyla bölgeye beton bariyerler konulmaya başlandı.

Editör: TE Bilisim