Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının verilmesinin, çağdaş medeniyete ulaşma açısından büyük bir başarı olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir;
 "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıması 1930'lu yıllara dayanmaktadır. Kadınların siyasi hayatta, seçme ve seçilme hakkını kazanması, toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimleri'nden sadece biridir.

Türkiye Cumhuriyeti, eşit yurttaşlık temelinde insan hak ve özgürlüklerine temel açarak çağdaş medeniyete ulaşma çabasını başlatmış ve başarıyla sonuçlandırmıştır. Bu süreçte toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımızı ön plana çıkararak kadın-erkek eşitliğini hayata geçirmiş ve devamında Türk kadınına pek çok çağdaş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Tüm dünyada, kadın haklarının artırılmasını, kadının toplum içindeki hak ettiği değere ulaşması, kadın şiddetinin yok olması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi.

Editör: TE Bilisim