Zonguldak’ta 2018-2019 eğitim öğretim yılının 2. dönem okul idarecileri toplantısı, Vali Erdoğan Bektaş’ın Başkanlığında yapıldı.
Öğretmenevi konferans salonunda yapılan toplantıya, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, şube başkanları, Merkez ilçelerin okul müdürleri katıldı.

Toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılı genel değerlendirmesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılı 1 dönemin değerlendirilmesi, başarıyı artırıcı tedbirlerin konuşulması, kurumlarca uygulanan projelerinin değerlendirilmesi, okulların fiziki durumlarla ilgili çalışmalar, yetiştirme ve destekleme kursları, halk eğitim ve mesleki eğitim kursları, açık lise ve mesleki açık öğretim lisesi çalışmaları, taşımalı eğitim, okul aile birlikleri TEFBİS ve kantin kiralama işlemleri, 2019-2020 ders seçimi,sosyal kültürel sportif faaliyetlerin planlanması ve komisyonlarının oluşturulması, disiplin işleri, iş sağlığı ve güvenliği kurum güvenliği gibi konular görüşüldü.
Toplantıda Vali Erdoğan Bektaş okul müdürlerine hitap etti.
Bakan ile birlikte görüştüğünü belirten Vali Erdoğan Bektaş konuşmasında şunları söyledi.
“Dönem başında uygulanan sistemi baştan gözden geçirilecektir. Çözüm yolları aranacak ve eğitimde daha iyi nasıl bir yere gelinir bunun yolları aranacaktır.  Sınav sonuçları açıklanıyor. İlimizin sınavlarda gösterebildiğine başarı kamuoyunda sıkça tartışılıyor. Eğitim konusu malum herkesin gündemindedir. Her grubun her siyasi kuruluşun gündemindedir. Biz eğitim konusunda herkesi mutlu edecek çözümlere ulaşıncaya kadar da gündemden düşeceği benzemiyor.  En ciddi en canlı tartışmalar eğitim konusunda ceryan ediyor. Herkesin kendine göre bir eğitim stratejisi eğitim politikası hedefleri var. Bu konunun bu kadar canlı olmasının esas sebebi aslında eğitim sahasında vermeye çalıştığınız hizmet yürütmeye çalıştığını sistemin herkezi mutlu etmememesidir. Ciddi arayışlar var. Ciddi tartışmalar var. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın da ön ayak olduğu bir dizi yeniliklerle gün gün karşılaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha da fazlaca karşılaşacağımızı bekliyoruz. Sayın bakanımızla da görüşme yaptık. Benim de görev yaptığım yerlerde üzerinde hassasiyetle durdum birkaç konu vardı onu da kendisiyle görüştüm. Kendisi de yeni hazırlıklar içerisinde olduklarını ifade ettiler. Özellikle yeni gündem de olan İngilizce eğitim konusu var. Bir mesleki eğitim, akademik eğitim oranlarının en üst düzeye getirilmesi konusu var. Okulların yeniden yapılandırılması konuları var. Yeni eğitimle alakalı gündemde olan tartışmalar var. Bütün bunların da taşlarının yerine oturması gerekiyor. Ancak burada henüz bir karara varmış değiliz.”
Editör: TE Bilisim