AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Zonguldak Belediyesi'ni eleştirerek "O çöpler neden orada, neden günün erken saatinde çöpler orada birikmiş, CHP'li belediyeler görevlerini yapmıyor." ifadelerine CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun yanıt verdi.

"ÇÖPLER ZAMANINDA TOPLANIYOR"

Altun, bu hareketin muhalefet partisine rakip partiye yüklenmek olduğunu belirterek; "Zonguldak Belediyesi çöpleri toplama işinde günlük tertibi yapılıyor. Her sabah erken saatlerde belediyenin yetkili birimleri çöpleri topluyorlar. Öznur Hanım'ın geldiği saat öğlen saatidir. Öğle saatlerinde de o bölgeye çöp dökülmüş olabilir. Ancak onu orada müfredit olarak çöp yığını var demek art niyetli bir harekettir. Bu, muhalefet partisinin rakip partiye yüklenmesi demektir ve etik bir hadise değildir. Ben izlediğim kadarıyla çöp toplama işi sürekli, düzenli olarak mahallelerde ve caddelerde de devam ediyor" dedi.

"ÖZNUR HANIMIN SAPTIRMALAR YAPTIĞINA İNANIYORUM"

Öte yandan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Çalık'ın, ‘Kılıçdaroğlu CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kasetle gönderdi ve kendisi de kasetle geldi' eleştirilerine de yanıt vererek; "Deniz Baykal'ın kasetle gitmesi, Kılıçdaroğlu'nun gelmesi konusu onun şahsi görüşüdür. Gündemi değiştirmek bazı olayları kamufle etmektir. Aslında onun söylemek istediği Kılıçdaroğlu'nun kaset ile gelip gelmemesi değildir. Bugün parlamentoda ve Türkiye gündemini işgal eden Man adası diye bir ada çıktı ve o adada bulunan belgelerin para transferinin doğru veya yanlışlığının gündeme gelir gelmez koro halinde yanlış demektir. Yanlış da olabilir doğru da olabilir. Bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne partimiz tarafından önergesi sunulmuştur. AK Parti'nin tüm oylarıyla araştırmamasına karar verilmiştir. Oysa ki kamu vicdanını rahatlatmak için vatandaş olarak biz şunu bekliyorduk, bu konu enine boyuna görüşülsün, yanlış da olabilir, doğru da olabilir ama herkesin doğruları bilmeye hakkı vardır. Gündemdeki bu olayı kamufule etmek için Öznur Hanım'ın bir takım saptırmalar yaptığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim