Üyeleri için sözleşme ile taksitli kömür temin edilen HARE ENERJİ’den alınan kömürlerle ilgili şimdiye dek hiçbir şikayet gelmediğini vurgulayan Hüseyin Memiş, açıklamasında şunları söyledi: 

KAMUOYUNA AÇIKLAMA
İlimizde yayınlanan Pusula Gazetesi’nde Ali Rıza Tığ’ın 7 Aralık 2021 tarihli “ Zonguldak’ı ve Zonguldak insanını kimse zehirleyemez!” başlıklı yazısında derneğimizi zan altında bırakan, tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü bir yazı yayınlanmıştır.
Şırnak’tan Zonguldak’a getirilen, asfalt özelliğine sahip, kükürt değerleri normal sınırların üzerinde olan kömürlerin Emekliler Derneği’ne satıldığını ilişkin iddialar tamamen asılsız ve mesnetsiz ifadelerden oluşmaktadır.
Türkiye Emekliler Derneği ülke genelinde yaygın şubeleri bulunan ve emeklilerimizin her türlü hak ve hukukunu ciddiyetle savunup, emekliler adına yapılan sözleşmeleri ve bu sözleşmelere ilişkin uygulamaları yasal, teknik ve idari yönden ciddiyetle takip eden kurumsal bir yapıya sahiptir.
Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi ile HARE ENERJİ A.Ş. arasında emeklilerimize kaliteli ve taksitli kömür alabilme imkanı sağlamak üzere 2021 YILI TAKSİTLİ KÖMÜR TEMİNİ sözleşmesi imzalanmış, sözleşme gereğince söz konusu firmadan temin edilen kömürlerin numuneleri her aşamada tahlil ettirilmiş ve sözleşmeye uygun, lavuardan geçmiş, parça halindeki Zonguldak kömürü olduğu teyit edilerek üyelerimize dağıtımı yapılmıştır.
Derneğimiz üyelerinin pek çoğu TTK emeklisi olup, Zonguldak taşkömürünü ilk bakışta anlayacak bilgiye sahip insanlardan oluşmaktadır.
HARE ENERJİ A.Ş. ile yapılan sözleşme ve temin edilen kömürlerle ilgili bugüne değin üyelerimizden hiç bir şikayet gelmemiştir.
Pusula Gazetesi’nde Ali Rıza Tığ tarafından yazılan kaleme alınan sözkonusu yazı, derneğimizin tüzel kişiliğine saldırı niteliğinde ve derneğimizi zan altında bırakan asılsız ve mesnetsiz iddialardan oluşmakta olup, üyelerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmek adına bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: TE Bilisim