AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Zonguldak adeta şantiye gibi çalışıyor. Cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmetler Zonguldak’ta yapılıyor”dedi.

Zonguldak-Devrek arasında ki çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Başkan Avcı, “Verdikleri sözleri hayata geçirmeye başladılar. Biliyorsunuz özellikle orada 6 tane ekskavotör çalışıyordu. Şuanda 14 tane ekskavatör faaliyette çalışıyor. Bununla beraber 4 tane lodörümüz çalışıyor. Yine 19 tane kamyonet çalışıyordu. Bu sayı 36’ya yükseldi. İş hızlandı diyebiliriz”diye konuştu.

‘Zonguldak-Devrek arasındaki çalışmalar hızlandı’

Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Zonguldak-Devrek arasındaki çalışmaların hızlandığını söyleyerek, “Biz biliyorsunuz ilk İl başkanları toplantımızda sayın cumhurbaşkanımızla Zonguldak-Devrek arasındaki çalışmayla alakalı bsk’lı asfalt noktasında eksiğimiz olduğundan bahsetmiştik. Geçenlerde yüklenici firma yetkilisi geldiler. Bizi ziyaret ettiler. Bu anlamda çok olumlu neticeler aldık. Verdikleri sözleri hayata geçirmeye başladılar. Biliyorsunuz özellikle orada 6 tane ekskavotör çalışıyordu. Şuanda 14 tane ekskavatör faaliyette çalışıyor. Bununla beraber 4 tane lodörümüz çalışıyor. Yine 19 tane kamyonet çalışıyordu. Bu sayı 36’ya yükseldi. İş hızlandı diyebiliriz.Diğer yandan Zonguldak-Devrek arasında şhell dediğimiz istasyonda tek şeride indirdik yolu. Orayla alakalı yakın zamanda da bölünmüş yol bsk’lı asfalt serimize başlayacağız”dedi.

‘Kilimli-Muslu arasında 614 metre tünel açıldı’

Kilimli-Muslu arasında 614 metre tünel açımı gerçekleştiğini ifade eden Başkan Avcı, “Yine aynı zamanda eceler kavşağında çalışmamız olacak. Bu iş burada devam ederken, bir yanda da Kilimli-Muslu arasında 3 bin metre gidiş 3 bin metre geliş imalatımız olur. Kilimli-Muslu arasında 614 metre tünel açımı gerçekleşmiş durumda. Yine devamında Muslu ile Filyos arasında ilerleyen projemiz var. Fevkalede çalışmamız devam ediyor. Gece ve gündüz çalışmaların olduğunu söyleyebiliriz. Şuan ki tünel açımında 2 bin 860 metre gerçeklemiş durumda. Yine Saltukova’dan Filyos vadisine bağlanacak olan 8.6 km’lik bie yolumuz mevcut. Burada da yol üzerinde 8 tane köprümüz olacak. Filyos’da ki köprü imalatlarına başladık. Orada sa bu yıl tamamlandığında Bartın-Saltukova sapağında çok kısa zamanda Filyos Vadimize bağlanmak kolay olacak”diye konuştu.

‘206 tane okulun yenileme çalışmaları tamamlandı’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı,”Bunun dışında da daha önde bahsetmiştik Zonguldak’la alakalı 206 tane okulumuzda yenilenme çalışmalarımızı tamamladık. Doğalgaz çalışmalarını gerçekleştirdik. Diğer yandan Fener Ortaokulu ile alakalı sayın bakanımızla sayın il milli eğitim müdürümüzle Belesiye başkanınızla bir araya gelmiştik. TTK Yayla konağının hemen arka kısmında inşallah bir okul çalışmasına başlayacağız. Bununla alakalı kurumlar arasında bürokrasi devam ediyor. Bunlar tamamlandıktan sonra biz imalatımıza başlayacağız.”

‘Cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmetler Zonguldak’ta yapıldı’

Cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmetlerin Zonguldak’ta yapıldığını belirten Başkan Avcı, “Zonguldak adeta şantiye gibi çalışıyor. Bir zaman deniz yolu gibi imada bulunulmuştu. Burada muazzam bir çalışma yapılıyor. Buradaki çalışma kıyadan denize de doğru 102 metre yine Arslan Kayası Kilimli’ye doğru 300 metre etap şeklinde dolgu çalışmaları devam ediyor. Burada çekirdek dolgu dediğimiz kaplama bitti. Topuk kaplama dediğimiz orta kaplama çalışmaları devam ediyor. 2 ay gibi bir sürede son kaplamayı yapmış olacağız. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmetler Zonguldak’a yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor”diye konuştu.

‘Patlamada vefat eden vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacak’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “İstanbul, İstiklal caddesinde Beyoğlu’nda hain bir terör saldırısı meydana geldi. Burada 6 vatandaşımız vefat etti. Allahtan rahmet diliyoruz, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz, 81 tane yaralımız var bunlardan 60 tanesi taburcu edildi hepsine geçmiş olsun diliyoruz. Biz Cenab-ı Allahtan böyle saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz ve devletimiz bu anlamda çok güçlü, istihbaratımız çok güçlü. Hain terör örgütü PKK onun uzantısı PYD ülkemizin bu birlik beraberliğine, dünyada ki oynadığı role etki etmek için küresel hegomonlar tarafından yapılan işler bunlar yani oradaki eylemciyi konuşmaktanda ziyade kuklayı değilde kuklacıyı görmek lazım bende bunu hükümetimizin çok iyi şekilde gördüğünü biliyorum. Bununla alakalı muazzam bir refleks gösterileceğini sayın içişleri bakanımız Süleyman Soylu ifade ettiler. Vatadanşlarımızın kanı yerde kalmayacak diyorum.”

Editör: TE Bilisim