Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ve CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş ile birlikte CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat ve ilçe başkanı Ebru Uzun katıldı. 

Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu’na konuşmasın şu ifadelere verdi; “Her dini bayramda verilen ikramiyelerin askeri ücret seviyesinde olsun dedik. Ama şuanda kadar siyasi iktidar bizim taleplerini yerine getirmedi. Sağ olsun Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız Satılmış çalışkanı bizzat arayarak ziyarete geliyorum dedi. Hatta siz 1 saat önce geldiniz. Orada tüm şube başkanlarla sohbet ettiniz. Gittiğiniz her yerde işçiyi emekliyi gittiğiniz her yerde dile getirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ziyarette konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Başkanımız dertlerini söylüyor. Zonguldak Türkiye’deki en çok emeklinin olduğu ilimiz 165 bin emekli çok önemli bir rakam. Dolasıyla en çok emekli burada olduğuna göre en çok dertte sorunda burada. Emeklilerin yaklaşık 7 milyonu askeri ücretin altında maaş alıyor. İntibak yasası çıkartılmış durumda değil.” şeklinde konuştu. 
Haber: Ekrem AÇIKGÖZ

Editör: TE Bilisim