Zonguldak’ın Gülüç Beldesinde faaliyet gösteren Adakoğlu İnşaat Pazar günü sabahın erken saatlerinde iş makinalarını çalıştırmasıyla birlikte 100 desibelin üzerine çıktığı iddia edilen bir sesle bölge halkını adeta canından bezdirdi. 2872 sayılı Çevre Kanunu Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nin 23’üncü maddesine göre, şantiye alanlarından çevreye yayılan gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin kriterleri belirlenmiş olmasına rağmen Adakoğlu inşaat adeta kanun tanımıyor. 
Belediyelerin çevre koruma birimlerinin ve kontrol müdürlerinin bölgeye gelip gürültüyü ölçme, yasalara aykırı bir durum varsa İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile yasaklama imkanı bulunurken Gülüç Belediyesi’nin üç maymunu oynaması ise tepkilere neden oldu.


ADAKOĞLU İNŞAAT BU GÜCÜ NERDEN ALIYOR?
Adakoğlu inşaat’ın ismi bu günlerde çevre katliamı ile anılsa da hafta sonları evinde izinde olan insanları bu seferde çıkarmış olduğu gürültü ile rahatsız ediyor. Vatandaşların durumu belediyeye bildirmelerine rağmen hiçbir yetkilinin işlem yapmadığı belirtilirken, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın Adakoğlu inşaat’ın gizli ortağı olduğu da iddialar arasında yerini alıyor. Gülüç Belediye yetkililerinin Adakoğlu İnşaat’a hiçbir yaptırım uygulamaması yapılan iddiaların doğruluğunu güçlendirirken ses kirliliği karşısında vatandaşlar ne yapacağını bilemediklerini bildirdi.


GÜRÜLTÜ ŞİKAYETİ İÇİN VATANDAŞ NEREYİ ARAYACAK?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veriyor. Çevre, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Kadastro uygulamaları hakkında bilgi veren hat aynı zamanda Bakanlığın mevzuat alanına ilişkin şikayetlerde vatandaşların sorunlarını ilgili kurumlara iletiyor. Yetkililer böyle durumlarda vatandaşın ALO 181’İ arayarak şikayetlerini iletebileceğini belirtti.


ADAKOĞLU İNŞAAT’TA VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN! KİM DUR DİYECEK?
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Adakoğlu İnşaat Şirketine ait araçlar inşaatlardan çıkan hafriyatını Gülüç beldesinde bulunan Meşelik mahallesindeki İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi yanında bulunan yeşillik alana dökerken görüntülenmesi üzerine çevre katliamı yaptığı anlaşılmış ve idari para cezası ile cezalandırılırken, bu seferde yasa tanımaz bir şekilde ses kirliliğine neden olması ve Adakoğlu İnşaat’ın kendi bildiğini okuması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu, vatandaşlar konu ile ilgili yetkilileri göreve davet etti.

Editör: TE Bilisim