Ramazan ayının girmesiyle beraber Zonguldak halinde hareketlilik başladı. Zonguldak haline giren sebze ve meyve sayısında Ramazan ayında önemli bir artış yaşandı. Zonguldak belediyesi hal müdürü Uğur Arslan yaptığı açıklamada hadi, Ramazan bereketin hale yansıdığını belirterek şunları söyledi;

"Ramazan ayında halimize girişlerde artış oldu. Yüzde 30 ve 40 dolayında satışlarda bir artış yaşandı. Ramazan bize bereketli geldi. Şu anda Ramazan ayında hale girişler yoğun şekilde devam ediyor, mal girişleri ve satışları oldukça yüklü miktarda. Örneğin bu ay Zonguldak halimizi 100 ton 459 kg domates sin satıldığını görüyoruz. Bu sadece bir tek çeşit domates için geçerli değil on çeşit domates türü var. Her birinden yüzlerce ton satış gerçekleştirildi her bir domates türünde.

Örneğin halimizi bu ay 362 ton karpuz girdisi gerçekleştirildi. 181 ton 243 kg'da salatalık girdiğimiz var. Sadece bu bir çeşit salata için geçerli ve salata türlerimiz de mevcut mevcut. Halimiz oldukça şu anda yoğun şekilde çalışıyor ve Ramazan bereketi Zonguldak haline yansımış durumda. Yaklaşık 300 ton taze patates girdisi oldu 180 ton da eski patates girdisi gerçekleşti. Ramazan ayında halde işler açılmaya başladı, durgunluk seviyesi yaşanmıştı, günlük on ve on beş tır mal girişi olurken bu haftaya kadar düşmüştü işler bu derece düşmüştü. Ancak Ramazan ayı ile birlikte işler baya bir açılmaya başlandı mal satışları yoğun şekilde devam ediyor. Bundan sonra daha iyi olacağına da inanıyoruz.

"MARKETLERE CEZA KESİLDİ"

Marketlerde künyesiz meyve sebze satışın kesinlikle yasak olduğunu ve kurallara uymayan marketlerin cezalandırıldığını belirten Zonguldak Hal Müdürü Uğur Arslan sözlerine şu şekilde devam etti;

"Biz aynı zamanda tüketicinin daha bilinçli olması için devamlı tüketicileri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Tüm marketlerde künye tüketici almış olduğu ürünün ne olduğunu bilmesi lazım. Her malın biz kimliğini istiyoruz. Künye numarasında ürünün nereden geldiğini organik mi cinsi türü malın çıkış tarihi konularında genel bilgiler vardır. Tüketicimizin bu konuda duyarlı olmasını talep ediyoruz ve satın aldığı ürünün kimliği var mı yok mu dikkat etmesini İstiyoruz. Marketler genelde bu ürün künye uygulamasına uyum sağlıyorlar ama uymayanlara da gerekli cezai işlemler uygulanmaya başlandı ve birçok markete de ceza iyi işlem gerçekleştirdik" dedi.

Editör: TE Bilisim