Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yayınlamış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

BASIN DÜNYAYA AÇILAN PENCEREMİZDİR

‘24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Dünden bugüne basın, toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biridir. Sorumlu habercilik anlayışıyla hareket eden yazılı, görsel ve işitsel medyamız, global dünyada dışa açılan penceremiz ve sesimizdir.

BASIN TOPLUMUN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAKTADIR

Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması, demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren basınımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerine inancımız tamdır. Çünkü basın; toplumun gelişme ve bilinçlenmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, şehrimizin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Basınında sansürün kaldırılışın 112. yıldönümünde böyle önemli bir görevi yerine getirmek için büyük bir fedakârlık içerisinde çalışan yerelden, ulusala tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, görevlerinde can-ı gönülden başarılar diliyorum”

Editör: TE Bilisim