Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı "24 Kasım Öğretmenler Günü" sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Ocakcı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyet Türkiye'sinin aydınlanma devrimi ile elde edilen kazanımların ışığında çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlatan, Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakâr, onurlu insanları öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.

Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Başöğretmen Atatürk'ün yol göstericiliğinde saygın ve itibarlı bir yere sahip olan öğretmenlik, o altın dönemleri arar hale getirildi.

Eğitim aydınlığın yoludur. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise öğretmene sahip çıkılması, öğretmenlik mesleğini yeniden saygın ve çekici bir meslek haline getirmekle olanaklıdır.

Bugün on binlerce öğretmen açığına rağmen yaklaşık 300 bin öğretmenin işsiz kalması, atanamaması sorunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Ülkemizin öğretmensiz okul-okulsuz öğretmen gibi bir lüksü yoktur. Boş geçen bir sürü branş dersi öğretmen beklemektedir. Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz.

Büyük Önder Atatürk'e 89 yıl önce verilen başöğretmen unvanı nedeniyle öğretmenler günü olarak kutladığımız bu günde tüm öğretmenlerimizi kutluyor saygılar sunuyoruz."

Editör: TE Bilisim