Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerin bayramı... "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nın 98'inci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı. Mesajlar şöyle:
KABAN: "ATATÜRK, ‘EN BÜYÜK ESERİM' DEDİĞİ CUMHURİYETİ, GENÇLİĞE EMANET EDEREK, ONLARA DUYDUĞU GÜVENİ VE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERMİŞTİR"
Zonguldak Valisi Ali Kaban, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Kaban'ın mesajı şöyle:
"19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan zorlu bir mücadelenin ve ulusumuzu aydınlık yarınlara kavuşturan, cumhuriyete ulaştıran bir sürecin, bağımsızlık hareketinin ilk adımıdır. Türk ulusuna olan inancını ve güvenini hiçbir dönemde kaybetmeyen, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen Büyük Önder Atatürk, yurdumuzun kurtarılmasının ancak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla, başarılabileceğini öngörüyordu. ‘Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır' diyerek, Türk ulusunu arkasına alan Atatürk, Milli Mücadeleyi başlatmış ve tüm zorlu koşullara rağmen, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla bu zorlu savaştan başarıyla çıkarak Türk milletinin zorda kaldığında neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Kurtuluş Savaşı, bağımsızlık ve özgürlüğüne değer vererek sahip çıkanların, vatan ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutanların, esarete karşı duranların, yazdığı bir destandır. Kurtuluş Savaşı, cumhuriyetimizin ilanının ve ‘Büyük Türk Devleti'nin çağdaş dünyada yerini almasını sağlayan onurlu bir mücadelenin adıdır. Büyük Önder Atatürk, ‘Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz' ifadesiyle, yine ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ve ‘En büyük eserimdir' dediği cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek, onlara duyduğu güveni ve verdiği önemi göstermiştir. Büyük Atatürk başta olmak üzere ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız vatanı için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere gurur duyduğumuz bir tarih ve büyük bir devlet bırakmışlardır. Tarihimize ve devletimize sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.
Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Ata'sının emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek için üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. Gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlik, anlayışı içinde birbirine saygı ile yaklaşan, en iyi düzeyde eğitim almış, üretken, aklı ve bilimi yol gösterici kabul etmiş, tarihini, kültürünü özümsemiş, ülkesini ve ulusunu seven, sorunlara duyarlı gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni aydınlık geleceğe en iyi şekilde taşıyacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan ‘Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum."
ÇATUROĞLU: "19 MAYIS, SAMSUN'DA CANLANAN MİLLİ MÜCADELEMİZİN VE BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN İLK ADIMIDIR"
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı" mesajında, "19 Mayıs 1919 tarihi, Samsun'da canlanan milli mücadelemizin ve bağımsızlık savaşımızın ilk adımıdır. Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir. Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye'nin istikbali; milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

ULUPINAR: "19 MAYIS, İSTİKLAL RUHUNUN CANLANDIĞI GÜNDÜR"
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" ile ilgili yayınladığı kutlama mesajında, "19 Mayıs 1919, Samsun'da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde düşman işgaline karşı çıkan milletimizin istiklal ruhunu ortaya koyduğu tarihtir. 19 Mayıs, hiçbir zaman esaret altına girmeyen, Çanakkale'de geçilemeyen, Birinci Dünya Savaşı'nda pes etmeyen milletimizin direnişinin, yeniden dirilişinin başladığı gündür. 98 yıl önce bugün yoksulluk ve sefalet içindeki milletimiz, bağımsızlığı için, başta gençler olmak üzere şehadet mertebesine erişmek, düşmanı bozguna uğratmak için cepheye koşmuş, gelecek nesillere bu aziz vatanı hediye ederek, barış, huzur ve güven içinde yaşadığımız bugünkü Türkiye'nin temelini atmışlardır. Onun içindir ki, 19 Mayıs, her yıl ‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutlanıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizin, dostluğu, dayanışmayı, sevgiyi ve kardeşliği pekiştiren ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bugüne kadar vatanı için hayatlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

TURPCU: "İŞGALE UĞRAMIŞ, YOK EDİLMEK İSTENEN BİR MİLLET"
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Turpcu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başladığı, emperyalistlere karşı başkaldırının ilk adımlarının atıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla birlikte bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı tarihtir. Bu nedenle, 19 Mayıs 1919, milli hafızamız için çok önemli bir tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını verip de kurduğu ülkede, içinde Atatürk geçen ve Atatürk'ün armağan ettiği her şeyi silip atmaya çalışıyorlar. Milli bayramlarımız çeşitli bahanelerle engellenmeye, halktan koparılmaya çalışılıyor. 29 Ekim'i, 23 Nisan'ı, 30 Ağustos'u Kurtuluş Savaşımızın Lideri ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadan geçiştirenler, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs içinse çeşitli bahanelerle engelleme çabası içindeler. ‘Atatürk'ü anma' kavramından mı bu kadar rahatsızlık duyuyorlar? Ancak, her ne yaparlarsa yapsınlar bütün engelleme çabalarına rağmen, halkımızı kendi milli bayramından koparamayacak, ülkemizi kendi geçmişine yabancılaştıramayacaklar. Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O'nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacak ve ileri taşıyacaktır. Bu anlamda, ‘Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi' her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 15 senede anlamı daha da derinleşen çok kıymetli bir mirastır. Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır. Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da kendisine armağan olan bayramı coşkuyla kutlayacak ve Atatürk'ün kendilerinden beklentilerinin doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs ‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı' kutluyor, bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum."

KARAKAYA: "GENÇLİK, BİR MİLLETİN GELECEĞİDİR"
Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı kutlama mesajı şöyle:
"Milletimiz; 19 Mayıs 1919 tarihini kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Atatürk tarafından milli mücadelenin başlatılmasının 98'nci yıldönümünü kutladığımız bugünde demokrasi, ekonomik gelişme ve milli bilinç prensipleri çerçevesinde, dünyanın gelişmiş devletleri arasında yer alabilmenin mücadelesini aralıksız sürdürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakârlıklarla kurdukları cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin, Kozlu halkının ve milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AKDEMİR: "BU EMANETE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN EN KUTSAL GÖREVİDİR"
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı"nı kutladı. Gençliğin, geleceğimizin teminatı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mesajında şu görüşlerine yer verdi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak amacıyla Samsun'a çıkışının 98'inci yılı ve aynı zamanda Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir. Bu günü daha anlamlı kılan bir diğer unsur da, Atatürk'ün bu bayramı, yani bir ülkenin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu günü gençliğe armağan etmiş olmasıdır. En büyük gücümüz gençliğimizdir. Genç kuşaklar, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
KANTARCI: "GENÇLİK, CUMHURİYETİN YILMAZ BEKÇİSİDİR"
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı. 19 Mayıs'ı, "Milletin kaderinin değiştiği gün" olarak niteleyen Başkan Kantarcı mesajında, "19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti siyasal tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 7 düvel tarafından işgal edilen ülkemizde milli mücadeleyi başlatmak, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yakmak için, o gün, Anadolu'ya geçerek, bugünkü modern Türkiye'nin ilk adımını attı. 19 Mayıs, ‘Ya istiklal, ya ölüm' şiarıyla milletimizin kaderinin değiştiği, özgürlüğe giden yolun aydınlandığı gün olarak tarihe geçti. 19 Mayıs'ta başlattığı bağımsızlık yürüyüşünü Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, yurdun işgal altından kurtulması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, Lozan Barış Antlaşması ile kazanımların garanti altına alınması gibi pek çok tarihi olguyla taçlandıran Atatürk, başta ekonomik, sosyal, kültürel olmak üzere her alanda dev adımlar atarak modern Türkiye'yi kurdu. Ulu Önder, bugünü, büyük sıkıntılar çekilip bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olarak gördüğü gençlere bayram olarak armağan etti. İnancım o dur ki, Türk gençliği kendine armağan edilen Cumhuriyet'e sahip çıkacak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığıyla hareket ederek ülkemizin çağdaşlaşma yolunda elde ettiği tüm kazanımları koruyacaktır. Bilgi toplumunun niteliğine uygun olarak kendini geliştirmeye çalışan gençlerimizin, bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inancım tamdır. Bu duygularla tüm halkımızın ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

YAĞIZ: "19 MAYIS 1919'DA YAKILAN ÖZGÜRLÜK ATEŞİ, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDINLATIYOR"
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Yüce Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 19 Mayıs 1919 tarihinde yaktığı özgürlük ateşi, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Parçalanmak ve esir edilmek istenen bir milletin 19 Mayıs'ta başlattığı bağımsızlık mücadelesi, bugünkü güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti'ni meydana getirmiştir. Bu büyük mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın ‘Gençlik ve Spor Bayramı' olarak ilan edilmesi, Türk Milleti'nin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere duyduğu güvenin göstergesidir. Türk Gençliği, geleceğin en büyük güvencesi olduklarının bilinciyle, tarihe ve milli değerlere sahip çıkacaktır. Türkiye'nin umudu olan gençlerimiz, bu bilinçle daha çok çalışarak ülkemize ve milletimize bağlı, hukuka ve adalete bağlı bireyler olarak geleceğimizin teminatıdır. Zonguldaklı gençlerimizin de aynı hedeflere emin ve güçlü adımlarla yürüyeceklerine inancım tamdır. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasında en büyük gücü olan gençlerimizin ve aziz milletimizin ‘19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım" ifadelerini kullandı.

ERTEM: "GENÇLİK RUHU, CUMHURİYETİMİZİN EN KUVVETLİ DAYANAK NOKTASIDIR"
Zonguldak Barosu Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal'in milli inkişafı, milli direnci var kılmak mücadelelerinin miladı değildir. 19 Mayıs 1919, kurtuluşa eren yolun ilk taşlarının döşendiği, dünya siyasi tarihinde ‘yeniden ayağa kalkma' savaşının ilk ateşinin yakıldığı tarihtir. Samsun'a vatani ve milli bir görevle çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşları, memlekette var olan yılgınlık ve bıkkınlık halinin, ‘birlikte kurtuluşa erme' gayretine çevrilmesini de başarmışlardır. Bu inanç, memleketin her yerine ve her ferdine temayüz etmiş, ortaya çıkan inanç seli, önüne gelen düşman ruhunu vatandan silip atmıştır. Bizlere, yeniden ayağa kalkma iradesinin neler başarabileceğine dair, eşsiz ve tarihi miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. O, genç Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda, varını-yoğunu ortaya koymuş olan, milletimizi, ‘yeniden doğma ve var olma' gücünü gençliğe miras bırakmıştır. Atatürk'ü bizlere bıraktığı milli ve milletlerarası medeniyet hedefi ile saygı ile anıyoruz. Ve biliyoruz ki; gençlik ruhu, Cumhuriyetimizin en kuvvetli dayanak noktasıdır."

ÖZER: "MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK İÇİN VERDİĞİ MÜCADELE, GÖSTERDİĞİ CESARET VE FEDAKARLIK GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLAMIŞTIR"
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletimizin verdiği İstiklal Mücadelesinin tüm dünyaya emsal teşkil ettiğini belirttiği mesajında Rektör Prof. Dr. Özer, şunları söyledi:
"Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı İstiklal Mücadelesi, tüm dünyaya emsal teşkil etmektedir. Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşımızda milletimizin bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakarlık geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır. 19 Mayıs 1919, büyük bir milletin boyunduruk altında yaşamayacağını, vatanın bölünmez bir bütün olduğun bütün dünyaya ispat ettiği gündür. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan bu gün milletimizin yarınlarına birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile sahip çıkabilmesi için dayanak olmuştur. Bu denli önem teşkil eden bir günün ‘Gençlik ve Spor Bayramı' olarak ilan edilmesi, vatanımızı emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin sağlam bir göstergesidir. Bu doğrultuda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coşkularıyla vatanımızı müreffeh bir seviyeye çıkaracaklarına, vatanın bütünlüğüne ve milletin bağımsızlığına ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bizlere düşen; yeni nesillere, İstiklal Mücadelesine egemen olan şuuru kazandırabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; bağımsızlığımız için mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."

ALTUN: "MUSTAFA KEMAL ÖLÜMSÜZDÜR"
CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşlere Yer verdi:
19 Mayıs, Türk Milleti için bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, bir cesur yürek Mutafa Kemal'in hayalini kurduğu geleceğe atılan ilk adımdır. Bu gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayal, bir masal, hatta bu bir intihar diyenlere inat kararlılıkla imanla ve inançla çıkılan zorlu bir yolculuğun ilk durağıdır. 19 Mayıs, bir kişinin tarihin akışını değiştirebileceğinin, bir toplumun millet olma bilincine sahip olduğunda korku imparatorluğunu yenebileceğinin, bir milletin tüm dünyayı dize getirebileceğinin ispatıdır. 19 Mayıs dahili ve harici düşmanlara rağmen yokluklara, imkansızlıklara rağmen bir milletin haksızlıklara, işgallere, onursuzluklara karşı çıkışının, hükümete rağmen milletin kendi tarihine ve karakterine sahip çıkışının manifestosudur. Bu manifestonun tüm gerekliliği Amasya genelgesi, Sivas ve Erzurum kongreleri ile tüm dünyaya duyurmuş, Ankara'da kurulan milli hükümet ile Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde verilen Kurtuluş savaşı ile hayata geçirilmiş ve 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet'in ilanı ile zaferle sonuçlanmıştır. Tam Bağımsız Türkiye hayalini kuran Mustafa Kemal, milletinden aldığı güç, azim ve kararlılıkla bir hayali gerçeğe dönüştürmüştür. Askeri dehası, cesareti, kültürü, azmi, zekası ve hümanistliği tüm dünya kamuoyunun takdirini kazanmış Mustafa Kemal Gençliğe hitabesinde daha o zamandan bugünleri görmüş olmalı ki Türk gençliğini dahili ve harici düşmanlara karşı uyanık olmaları, hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmamaları, zalimin zulmüne boyun eğmemeleri ve bağımsızlıktan asla taviz vermemeleri konusunda uyarmıştır. Bu uyarı aslında gençliğin şahsında Türk Milletine yapılmıştır. Özellikle son dönemlerde önce Milli Bayramları unutturma gayreti, şimdiler ise Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik mesnetsiz suçlamalar, hakaretler ve tüm bunlar arasında yürütülen yanlış politikalar nedeniyle uçurumun eşiğine getirilmeye çalışılan Türkiye gerçeği Mustafa Kemal'in öngörülerinin doğruluğunu göstermektedir. O Halde bize ve Türk Gençliğine düşen görev, Mustafa Kemal'in ülküsünden, tam Bağımsız Türkiye idealinden, demokrasiden, cumhuriyetten taviz vermemek, aklın ve bilimin yolundan ayrılmamak, çocuklarımızı cehaletin, hurafelerin kucağına mahkum etmemek, Milli bilinç ve onura toplumsal huzura sahip çıkmaktır. Mustafa Kemal'in deyimiyle 19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal'in doğum günüdür, diyerek bu günü Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun."

GÜNARSLAN: "YÜZ YILIN LİDERİ; ATATÜRK"
DSP Zonguldak İl Başkanı Sercan Günarslan, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlama mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başlattığı Milli Mücadelenin üzerinden 98 yıl geçti, ama hala bizim içimizde o Milli Mücadele ve bağımsızlık ruhu coşkuyla canlılığını korumaktadır. Çünkü Atatürk, Kurduğu devleti ve başlattığı devrimi Gençlere armağan etmiştir.1930'lu yıllarda bazı iddialı liderler ortaya çıkmıştır, Stalin, Hitler, Mussolini gibi. Bütün bu liderlerin adı ve eserleri ortadan kalkmıştır ama Mustafa Kemal Atatürk'ün eserleri, değerleri her geçen gün daha da iyi anlaşılarak canlılığını sürdürüyor. Bunun en büyük nedeni ise dünya tarihinde görülmemiş bir biçimde devleti ve rejimi Gençlere emanet etmiş olmasıdır. Gençlere verdiği önemi ve güveni, ‘Gençler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır', ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz' gibi sözleriyle göstermiştir. Atatürk'ün, devleti ve rejimi emanet ettiği gençlere sunulması gereken en büyük olanak eğitimdir. Ülkemizde eğitim atılımları daha kurtuluş savaşı sürerken başlatılmıştır ve Cumhuriyetle birlikte büyük bir ivme kazanmıştır. Milli Mücadelenin 98'inci yılında, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Türk gençliğinin geleceğinin aydınlık olması temennisi ile kutlarım" ifadelerini kullandı.

UZUN: "19 MAYIS, DÜNYADA EMPERYALİZME KARŞI BAŞARIYLA SONUÇLANAN İLK ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞININ BAŞLADIĞI GÜNDÜR"
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Emperyalist güçlerin ülkemizi işgal edilerek parçalamak istediği, açlığın, yokluğun, kargaşanın ve çaresizliğin egemen olduğu bir dönemde, 19 Mayıs, dünyada emperyalizme karşı başarıyla sonuçlanan ilk Ulusal Kurtuluş Savaşının başladığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştırmış ve tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başarmıştır. Tarihi bilinen, özüne sahip çıkan ve bunu gelecek nesillere aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Ülkemizin geleceğini gençlerde gören Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizi gençlere emanet ederek gençlere inandığı ve güvendiği için Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen, Türk gençliği kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır. 98'inci yıldönümünde ülkemizin istikbalini omuzlarında taşıyan siz değerli gençlerimizin, tüm halkımızın Türk gençliğinin ‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.

DEMİRCİ: "19 MAYIS, ŞANLI KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN ATEŞİNİN YANDIĞI, ÖZGÜRLÜK BAYRAĞIMIZIN ANADOLU'DA DALGALANDIRILDIĞI TARİHTİR"
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı kutladı. Demirci'nin mesajı şöyle:
"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 136. yılında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu'da dalgalandırdığı tarihtir. 19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Türk gençliğine olan güvenini ve inancını, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözleriyle ifade eden Atatürk, ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

YILMAZ: "O, SÖNDÜRÜLEMEYEN BİR IŞIKTIR"
KESK'e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Orhan Yılmaz'ın, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" mesajı şöyle:
"Özlem ve minnetle andığımız Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 98'inci yılını kutluyoruz. Bugün, Atatürk adına ve O'nun yarattığı değerlere gerici yobaz çetelerin pervasız saldırılarına rağmen, etrafında kenetlenen halkımız umutlarını gelecek için taşımaya devam etmektedir. Çünkü Atatürk adı emperyalizme karşı mücadelenin, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs ile doğmuştur. Bugün 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor olsa da gençlerimiz evde, okulda, üniversitede, iş yerlerinde her türlü baskıcı uygulamalarla karşı karşıya kalmakta, iktidarın milliyetçi-şoven politikalarıyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Eğitimde yaşanan ticarileşme ve özelleştirme politikaları nedeniyle milyonlarca çocuk ve gencimiz hızla eğitim sisteminin dışına doğru itilirken, her yıl yüz binlerce gencimiz çalışma yaşamında işsizlik, güvencesizlik, taşeron çalışma gibi ağır sömürü koşullarıyla karşı karşıya bırakılmakta, iş cinayetlerine kurban gitmektedir.
Hem eğitimli hem de eğitimsiz gençlik kitleleri içinde işsizlik oranı hızla artmakta, geçim şartları zorlaşmakta ve gençlerimiz gençliklerini yaşamaktan çok uzak, çarpık düzenin esiri olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Ülke gençliği, yanlış politikalar sonucunda işsizlik ve güvencesizlik batağına mahkûm edilmiştir. Gençliğin sorunlarını önemsemeyen, tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirmeyenler her yıl dönümünde yaptıkları gibi hamasi nutuklarla günün içini boşaltmaktadır. Çünkü sorunlar karşısında çözümleri olmayanların yaptıkları tek şey gençliğin sorunlarını görmezden gelmek olmuştur. Gençliğin geleceğe bakışında ortaya çıkan sorunlar, onların geleceğini karartmakta, gençliğin enerjisini, yaratıcılığını her fırsatta sömürmekte ve onları mevcut sistemin temel parçası haline getirmeye çalışmaktadır. Irkçılık, milliyetçilik ve inanç istismarcılığını ilke edinmiş siyasal hareketlerin özellikle meslek liselerinde gençleri nasıl kuşattığı ve şiddet sarmalının içine çektiği çok iyi bilinmektedir. Gençlik, ilkokuldan başlayarak gerici bir temelde örgütlenmeye çalışılarak, dünyayı gerçekte olduğu gibi değil, onlara gösterilmek istendiği gibi görmelerini sağlayan bir eğitim sistemi ile yoğurulmaktadır. Bu durum, gençliğin eğitimsiz bırakıldığı, daha çocuk yaşta eğitimden dışlandığı, üniversite kapılarının yoksul-emekçi çocuklarına kapatıldığı gerçeğinin somut bir sonucudur. Irkçı-şoven düşüncelerle ve dini istismar uygulamaları ile kuşatılmış, yoğun bir popüler kültür saldırısı altında yaşayan geniş gençlik yığınları, geleceksizliğin ve bilinemezciliğin baskısı altında yoğun bir karamsarlığa itilmekte, gelecekten beklentisi olmayan, sadece içinde yaşadığı anı önemseyen bireyler haline getirilmeye çalışılmaktadır. Türkiye'de farklı kimlik ve inançlara sahip olan gençlik kesimleri, kendi geleceğine güvenle bakabileceği, insanlığın demokratik, eşitlikçi ve evrensel değerlerini özümseyeceği, savaşların olmadığı, halkların özgürlük ve barış duygularıyla bir arada yaşayacağı demokratik bir Türkiye mücadelesinin en önemli dinamiklerinin başında gelmektedir. Bugün gençliği saran ve giderek ağırlaşan sorunlara karşın, emek sömürüsüne, emperyalizme, her türlü ırkçı kışkırtmaya ve şiddete karşı tutum alan, duruş sergileyen tüm gençlerin ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

SARSIK: "19 MAYIS; LAİK, DEMOKRATİK, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURULMASINA UZANAN SÜRECİN İLK ADIMIDIR"
Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "19 Mayıs; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımı ve Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. Büyük Önder Atatürk'ün, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' diye seslendiği gençler milletimizin ve Türkiye'mizin umududur. Gençler yalnızca kendimizle değil, dünya ile yarışmak zorunda olduğumuzun bilinciyle Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu yolda, parolamız vatan ve millet sevgisi, rehberimiz de Atatürk ilkeleri ve demokrasidir. Bu duygu ve düşüncelerle "Millet" olarak Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan bu özel günün 98'inci yıldönümünde, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

KUTLAMA PROGRAMI
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlama etkinlikleri kapsamında, bugün saat 10.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürü Ahmet Karayılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra protokol konuşması, Gençlik Merkezi Müdürlüğü tanıtım standı açılması, spor gösterileri (tekvando, karate, judo, güreş, boks, dart, jimnastik, basketbol, bocce, okçuluk) sunulacak, spor branşları tanıtım standı ve sergisi, Emniyet Müdürlüğü standı ve zırhlı polis aracı tanıtımı, İl Sağlık Müdürlüğü standı ve ambulans tanıtımı, obezite standı ve sağlıklı yaşam aracı, İl Müftülüğü standı, resim standı ve sergisi, ebru standı ve sergisi, çocuk hakları standı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü standı açılacak, Batı Karadeniz Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Ekin Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü, Halay Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü gösteriler sunacak. Gençlik Haftası Tenis Müsabakaları (Deniz Tenis İhtisas Kulübü) başlayacak. Saat 11.00'de Vosvos Şenliği (gençlerle beraber şehir turu-Valilik önü), saat 14.00'de Atletizm Gençlik Koşusu (800 metre-Karaelmas Kemal Köksal Stadı) yapılacak, saat 21.00'de Açık Hava Sineması (Site Spor Salonu önü) izlenecek.

Editör: TE Bilisim