Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü, 3 Mart 1992 yılında Kozlu Grizu faciasında hayatını  kaybeden 263 madenci ve daha önce hayatını kaybeden maden şehitleri anısına 6 Mart Pazar günü Karabük İlinde bulunan Keltepe'de 2000 M'ye tırmanış etkinliği yapılacak. 
Etkinlik için Pazar günü saat:08:00'da madenci anıtı önünde araçlar kalkacak.
Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübünün açıklaması şu şekilde;
''Pusula Doğa ve Su Sporları Kulübü olarak ilkini 2009 yılında yapığımız geleneksel maden şehitlerini anma tırmanışımızın bu yıl 13. ‘sini gerçekleştireceğiz. 
3 Mart 1992 yılında bölgemizde yaşanan en büyük maden faciasının yıl dönümlerine denk getirecek o kazada ölen 263 madencimizi ve ülkemizde yitirdiğimiz, şehit verdiğimiz tüm madencileri unutmamak, unutturmamak adına bu faaliyet düzenliyoruz.
Ayrıca bu yıl kaybettiğimiz, her zaman bizlere desteğini esirgemeyen , güzel insan, madenci dostu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri, işçi sınıfının haklarının yılmaz savunucusu, değerli madenci Sayın HÜSEYİN KOLÇAK’ıda bu etkinliğimizle anmak ve anısını yaşatmak istiyoruz.
Tırmanışımız 6 Mart 2019 Pazar günü bölgemizin en yüksek tepesi olan Karabük /Keltepe 2000 M’ye ) yapılacaktır. 
Araçlarımız saat 08:00 da Madenci Heykeli önünden hareket edecektir. Bu etkinliğimizde bizlere desteği esirgemeyen GMİS başkanı  Sayın Hakan Yeşil’e teşekkür ederiz''

Editör: TE Bilisim