Toplum yararına çalışma kapsamında kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere 1000 kişilik istihdam için İŞKUR'da başvuruları başladı.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu bir açıklama yaparak şunları söyledi.
Demirsu; " Toplum yararına çalışma kapsamında bugün itibari ile alımlara başlamış bulunuyoruz. Başvurular bugün alınıyor. Bununla ilgili daha önce 386 kişi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışıyor. Ardından bu yıl içersinde 1050 kişiyi işe başlattık ve şimdi bugün itibari ile 1000 kişi ile ilgili de başvurular almaya başladık. Bilindiği gibi bu başvurular Kaymakamlıklar, Valilik, Orman İşletmesi, Müftülük, Kültür, Gençlik Spor gibi yerlere yapılıyor. Belediye başkanlıklarını noter kurası ile başlatacağız, diğer yerleri ise liste usulü yapacağız. Bu başvurularda ise işsizlerimize form doldurtturuyoruz ve formda gelir durumları ve diğer konuları yazacaklar. Ve tamamen durumu iyi olmayanları alacağız. Artı engellere biraz öncelik tanıyoruz her alacağımız kuruma birkaç engellileri de serpiştireceğiz ve dolayısıyla onlarıda bir nebze olsun rahatlatmış olacağız. Bilindiği gibi bu programda normal işsizlerimiz değil dedi avantajlı gruplar ön planda tutulacak. 35 yaş altı erkeklerimize mesleki eğitim kurslarıyla iş bulmaya çalışırken burada tamamen pasif işsiz dediğimiz uzun süreli iş bulamayan 35 yaş üstü erkeklerimiz, engellilerimiz, eski yükümlerimiz ve kadınlarımız daha çok işe yerleştirmeye çalışacak. İnşallah 12 Temmuz'da başvuruları mütakiben diğer işlemleri tamamladıktan sonra işe başladığıcağız kendilerini. Ben hayırlı olsun diliyorum.
Başvurular bugün 25 Haziran2018 tarihi itibarı ile başladı ve 29 Haziran'da Cuma günü sona erecek 5 iş günü de başvuruları alacağız. İnternet'ten de başvuru yapılabiliyor ancak liste usulü alacaklaramızı mutlaka form doldurtmamız lazım ki mağdur ettiğini tespit etme amacı ile o nedenle liste usulü işe girecek olanların mutlaka İl Müdürlüğümüze gelmesi gerekiyordu formu doldurmak için.

 

Editör: TE Bilisim