Her yıl Kasım ayının 24'ünde kutlanan Öğretmenler Günü nedeniyle, Zonguldak'ta Valilik önündeki törenin ardından AKM'de program düzenlendiler. 

Program kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve beraberindekiler, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimlerinin bulunduğu sergiyi gezdiler. 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından 'Dünyanın Bütün Çiçekleri' adlı şiir okudular. 

Programa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan,  İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğretmenler katıldılar.

konuşmasını yapan Züleyha Aldoğan şu sözlere yer verdi; “İstikbalimizin mimarı öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenin toplumda ki yeri ve değeri anlatmak Öğretmenler arasında ki bağı kuvvetlendirmek mesleği yeni başlayan genç fidanlarımız öğretmenlerimiz biraya geldiğimiz çok önemli bir gündür. Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemlisidir. Damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır. Geleceğin huzurlu güvenli büyük Türkiye’sinin inşaasında rol olacak öğretmenlerimiz öğrencilerimizin elinde şekil alacaktır.” ifadesine yer verdi. 

Ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler yemin ederek, gönül dağı türküsü ve gidiyorum gündüz gece şarkıları seslendirildi. 

Öte yandan programın son bölümünde  halk oyunları gösterisi yapılarak Borsa İstanbul İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin şiir dinlentisi ve müzik gösterisi yaptılar. 

Programın kapanışında ise emekli olan öğretmenlere  şilt belgesi verildi. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim