Beraberinde dernek Kadın kolları Başkan Yardımcıları Neriman Tancan ve Binnaz Karalı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Organ Diyaliz Organ Nakli Kronik hastalıklar Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ, "Organ nakli insanların yeniden hayata tutunmasını sağlayan sihirli bir dokunuştur"dedi.

Bağışlanan her bir organın filizlenen Bir can, bağışlanan bir hayat olduğunu ifade eden belirten Organ Diyaliz Organ Nakli Kronik hastalıklar Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ, şunları ifade etti:


"Organ nakli için organ bağışı olması gerekir ve bunun içinde bizler organ nakli haftası kutlaması yerine organ bağışına duyarlılığa davet haftası diyelim. Aslında bağışlanan her organ filizlenen bir candır. bağışlanan bir hayattır. Ülkemizde, illerimizde, ilçelerimizde sağlık müdürlüklerimiz ve hastanelerimizin hasta hakları bölümünde memurlarımız organ bağışlarınızı kabul ederek gerekli işlemleri yaparak yardımcı olurlar.
Ayrıca organ bağışı ile ilgili derneklerimiz bulunmaktadır. Zonguldak'ta bu görevi Diyaliz ve Ogan Nakil Derneği olarak bizler üstlenmekteyiz. Derneğimiz organ bağışının önemini anlatarak, insanları organ bağışına davet ederek organ bekleyen insanlarımıza yardımcı olur. Bununla ilgili 2019 dan beri pandemi nedeniyle çalışmaları ancak basın aracılığı ile gerçekleştirebiliyoruz. Organ bağışı 18 yaşından büyük bireylerin gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen hayat kurtarmaya dayalı bir girişimdir. Kişinin hayattayken organ bağışı yapması ölümden sonra başka hayatlara dokunabilmesidir. 
Organ bağışında ülkemizde son yıllarda oldukça büyük atılımlar görülmüşse de 2020 yılı itibariyle orhan bağışı için sıra bekleyen 27 bin hafta bulunmaktadır. Ülkemizde nakli yapılan organlar  böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsak'tır Ayrıca deri nakilleri de yapılmaktadır. 

Organ nakilleri insanların yeniden hayata tutunmasını sağlayan sihirli bir dokunuştur. Bu nedenle sizlerden ricamız boş vakitlerinizi bir saatinizi ayırarak bir organ bağışı merkezine giderek organ bağışı yapmanızdır. Unutmayın ki bir bağış bir can kurtarır."

Editör: TE Bilisim