Osmanlı`nin son dönemi ve Cumhuriyet`‘n ilk yıllarında Zonguldak`ı yöneten kesim ile elit tabası arasında sıkı bir akraba ilişkisi olduğu gözüküyor.Bu akrabalıkları daha iyi anlamanız için içlerinden biri olan 
Mustafa Barlı üzerinden göstermeye çalışacağım.Zira bu akrabalık zincirinde en ortada olan odur.
Fotorafta ki kişi Mustafa BARLı .Zonguldak Limanı`nda saltanat kayığı ile gözüküyor.
Zonguldak`ın ilk madencilerinden Ahmet Alioğlu Ağa`nın oğlu.Yine Zonguldak`ın ilk gazetecilerinden Tahir KARAUĞUZ`un kayınpederidir.yine Zonguldak`ın belediye başkanlarından Hasan Basri `nin kayınpediridir.Yine eniştesi ise Zonguldak`in ilk belediye başkanı Mehmet Lütfü Efendi`dir.
Aslında Mustafa BARLI`nın hayatından anlaşıldığı üzere Zonguldak`ın o dönem elit tabakasının birbirleri ile akrabalığı gözüküyor.
Biraz daha araştırdığınızda aslında yeğeninin eşi de Zonguldak´ın belediye başkanlarından Cafer iZ`li olduğu görülüyor.Ikinci yegenide yine Zonguldak`in belediye başkanlarından mehmet Nuri Gizli`nin eşidir.

Zonguldak`ın ilk başkanından, Zonguldak`ın ilk madencisine ve sonra gelen belediye baskanları ile,Zonguldak`ın ilk gazetecisi Tahir bey ile akrabadırlar.Aynı zamanda Bartın`ında da ilk madencilerden Ethem beyle bu saydığım herkesin akrabalıkları da olmuş oluyor.

Hayati YILMAZ 
Zonguldak Tarih

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava, su ve doğa

Editör: TE Bilisim