Çaycuma Havalimanı'nın yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açılması için çalışmalar yapan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş bu çalışmalar kapsamında THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı'ya mektup yazdı. CHP'li vekil Demirtaş'a, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi cevap verdi.

Daha önce Çaycuma Havalimanı ile ilgili soru önergesi veren Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bu kez de bir meclis araştırma önergesi vererek Çaycuma Havalimanı'nı TBMM gündemine ikinci defa taşıdı. Demirtaş, önergesinde, Çaycuma Havaalanı'nın iç/dış hatlarda aktif ve verimli olarak kullanılamamasının nedenleri ile bu nedenlerin ortadan kaldırılması için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesini, istedi.

ULAŞTIRMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a da bir mektup gönderdiğini ve telefon ile de görüşerek Çaycuma Havalimanı'nın iç ve dış hatlara açılmasının hem Zonguldak ekonomisi ve kalkınması için, hem de yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz için son derece önemli olduğunu, bu sebeple Çaycuma Havalimanı'na seferlerin başlatılmasını bir Zonguldaklı olarak talep ettiğini, ifade etti. Ulaştırma Bakanı ise CHP'li vekil Demirtaş'a, konunun incelendiğini, belirtti. Konuyla ilgili olarak Demirtaş, şu açıklamayı yaptı:

"OPERASYONA UYGUN DEĞİL!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Genel Müdürü Yardımcısı Dr. Ahmet Bolat'ın mektubuma verdiği cevapta, "Zonguldak-Çaycuma (ONQ-LTAS) meydanı için yayınlı son güncel AIP chartları referans alınarak yapılan otorizasyon sonucunda meydan operasyona uygun bulunmadığı, meydanın operasyona uygun bulunmama sebeplerinin de :

-Kısa pist(1881 m),Dar pist(30 m),Meydanın coğrafik özellikleri(meydan çevresinde kritik mania),Her iki pist yönünde de sadece turlu yaklaşma yapılabilmesi, Meydanın operasyon açısından en yüksek risk grubunda bulunması" olduğu belirtilmiştir.

THY'nın bu cevabından, Çaycuma Havalimanı'nın iç ve dış hat seferlerine açılmayacağı anlaşılmaktadır. Oysa bu cevap, Çaycuma Havalimanı ile ilgili olarak detaylı bir araştırmayı kamuoyu ile paylaşan BAKKA'nın "Havaalanının uluslararası uçuş güvenliği standartlarını ( ICAO) sağladığı ve ulaşılabilir olduğu" yönündeki açıklamasının tam tersidir. Üstelik bir Alman Havayolu Şirketi tarafından Çaycuma'ya seferler düzenleniyorken, THY'nin bu açıklaması inandırıcı değildir.

 

Editör: TE Bilisim