TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi bölge toplantısını Çaycuma Belediyesinin ev sahipliğinde yapıyor. Toplantı nedeniyle Ankara, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın'dan çok sayıda mimar Çaycuma'ya geliyor.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi bölge toplantısını Çaycuma'da yapıyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın konuk edeceği mimarlar, 27-29 Mayıs tarihleri arasında Çaycuma'da olacak. Toplantı nedeniyle Ankara, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın'dan çok sayıda mimar Çaycuma'ya gelecek. Çaycuma Belediyesinin çalışmalarını yerinde inceleyecek olan mimarlar, bir de çevre gezisi yapacak. Bölge toplantısı içinde "katılımcı yerel yönetim" başlığı altında bir de panel yapılacak.  Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Aykut Çoban yaparken Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atılım Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Emel Akın konuşmacı olarak katılacak. Cuma akşamı Çaycuma'da olacak mimarlar pazar günü öğleden sonra Çaycuma'dan ayrılacak.

ÇAYCUMA İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinin faaliyet alanı çok geniş. İç Anadolu, Batı Karadeniz hatta Güneydoğu Anadolu'nun bir bölümündeki iller şubenin sahasında yer alıyor. Şube zaman zaman bölge toplantıları yapıyor. Bu toplantılardan biri de Çaycuma'da yapılacak. Ülkenin coğrafya olarak önemli bir bölümünü kapsayan illerden çok değerli misafirlerimiz olacak. Onları ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olacağım.  Şehirleşmenin baş aktörlerinden biri olan çok sayıda mimarla Çaycuma'da buluşup, bir de onların gözünden faaliyetlerimize bakmak bize çok şey kazandıracak. Onların önerileri, fikirleri, eleştirileriyle hizmet standardımızı daha da yükseklere çekeceğimizi düşünüyorum.  İki gün sürecek çalışma içinde bir de panel var. Konuşmacılarından biri olduğum  ‘Katılımcı yerel yönetim' başlıklı panel halkımıza da açık olacak. Orada da çok önemli konuların konuşulacağını düşünüyorum. Toplantı için Çaycuma'yı seçerek bizleri onurlandıran TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinin çok değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilisim