İmza Gazetesi'nden Osman Sav Zonguldak ve siyasetle ilgili tartışmaları yorumlayarak Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar'ın kulaklarını çınlattı.

İŞTE O YAZI…
Türkiye'nin bir çok yerinde ulaşım başta olmak üzere bir çok alanda hizmetin ilerlemesine rağmen Zonguldak'ta bir takım şeylerin geç yapılması veya yapılamaması kafaları bulandırıyor.

Özellikle havaalanı meselesinde iş farklı boyuta gidiyor…

Her yeni havaalanı açılışında veya Cumhurbaşkanımızın söz vermesinde "Cumhurbaşkanının Zonguldak'a garazı var" söylemleri yükseliyor.

Zonguldak'taki havaalanı yıllar öncesinden yapılmasına ve en yakın havaalanına olan mesafesi 273 kilometre civarında olmasına rağmen;

Ordu-Giresun Havaalanı, havaalanı bulunan Trabzon'a 183 kilometre mesafedeyken yapılması,

Rize'ye Trabzon'a 104 kilometre mesafedeyken havaalanı yapılması sözü verilmesi Zonguldak, Bartın ve Karabük insanının içini acıttı.

Son olarak Trabzon'a 101 kilometre mesafedeki Gümüşhane'ye Bayburt ile birlikte kullanılacak havaalanı sözü verilmesi bildik söylemleri yine ayyuka çıkardı.

Yapılan Ordu-Giresun dahil yapılacakların en fazla 2 kente hitap edecek şekilde planlanmasına karşın Zonguldak'ta bulunan havaalanının Bartın ve Karabük başta olmak üzere Avrupa'daki yaklaşık 800 bin Batı Karadeniz kökenli insanımıza da hitap edecek olması yine de işlevliğini hızlandırmaya yetmiyor.

Belki bilinçli belki de bilinçsiz olarak "Cumhurbaşkanının Zonguldak'a garazı var" denilerek olay farklı boyuta taşınıyor.

Buna bir de TTK'daki gelişmemeler eklenince kar topu misali tepkiler artıyor…

Halbuki garazı veya düşmanlığı olan Cumhurbaşkanı;

Ulaşım hizmetin ağır işlemesi nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı döneminde şimdiki Başkanı, yol arkadaşı Binali Yıldırım'a bakanlar, milletvekilleri, il başkanları önünde fırça atar mı?

Ayiçinde söz verilen yol gecikti diye dönemin il başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanını yerin dibine sokup çıkartır mı?

Hayali bile kurulamayan Mithatpaşa tüneli ve sahil yolu güzergahını bir çırpıda başlatır mı?

Peki sorun nerede?

 [*]

 Vebali Milletvekilleri üzerine!

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak düşmanlığı olmadığını ispat edecek çok done varken bunu dillendirmesi gerekenlerin dillendirmemesi de ayrı tartışma noktası.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak, Bartın ve Karabük insanına bir düşmanlığının olmadığını hissettirecek olan da havaalanı gibi eksik kalan hizmetlerin tamamlanmasını sağlayacak olan da Milletvekilleridir…

Seçildiği günden beri danışman vukuatı bitmediğinden hizmete odaklanamayan, kendini Zonguldak değil de Ereğli Milletvekili olarak gören, seçildiği Milletvekilliğinin hakkını vermek yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı sevdasına düşüp bir takım dengelerle oynayan Milletvekillerimiz vebal altındadır…

Halkın "Cumhurbaşkanının Zonguldak'a garazı var" suizannını yok etmesi gereken Milletvekillerimiz, sadece kendilerini değil Cumhurbaşkanını da temsil ettiklerini artık hatırlamalı…

Her yaptıklarının Cumhurbaşkanı hanesine artı veya eksi yazıldığını hiç unutmamalı.

Bunu unutmamak için; Her an görecekleri yere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını koyup, dünyadaki düşmanlarla nasıl uğraştığını akıllarına getirmeleri yeterli olur sanırım…"

Editör: TE Bilisim