Zonguldak Belediyesi Özel Halk otobüsleri Firması Atıl İnsan Kaynakları vatandaşlara daha konforlu ve güvenli yolculuk sunmak için otobüslerini yeniledi. 2017 model son sistem 19 otobüs alan firma 5 milyonluk yatırım yaptı. Şirket yetkilisi Akın Kavi yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
"Zonguldak halkımıza hizmet için filomuza 19 tane yeni aracımızı kattık. Bu araçlarımızı katarken, belediye ile de görüşmemiz oldu. Belediyemiz, ayın yedisinde bozuk yolların düzeltilmesi için asfalt ve beton ihalesinin yapıldığını söyledi. Biz de buna istinaden araçlarımızı, filo indiriminden de yararlanmak için 10 gün getirdik. 15-20 gün gibi kısa sürede, en azından araçlarımızın çok zarar görebileceği yollar düzeltilirse, araçlarımızı sefere koyacağız. Bunun yanında araçlarımız son model, Zonguldak'a yakışır bir şekilde hizmete sunacağız. Araçlarımızın teknik özelliklerini zaten Engin Bey aktarmıştır. Ben bunlara ilave olarak, araçlarımızda fren sisteminin çok daha teknolojik olduğunu, araçlarımızın kaskoları ve koltuk trafik sigortalarının olduğunu ifade edebiliriz. Yolcularımızın güvenli bir şekilde seyahat edebileceğini açık bir şekilde söyleyebiliriz.
YOLLAR ÇOK BOZUK
Yeter ki, bizim yollarımız yapılsın. Çünkü araçlarımız zarar gördüğü zaman bu araçları yenilemek zorundayız, eski araçlarımız miladını doldurdu. Zaman zaman arıza yapıyor, yolda kalıyor, bu olaydan çok rahatsız oluyoruz. Biz hizmet etmek için varız, bize yakışan budur. Biz sefer saatlerimize uymak zorundayız. Bir dolmuş, minibüs, taksi değiliz. ‘Yol tıkandı, araba arza yaptı' bu gibi konular yolcuları ilgilendirmiyor. Yolcu şuna dikkat eder: Araba saatinde geldi mi, gelmedi mi? Bu yüzden filomuzu yeniledik, Zonguldak'a hayırlı ve olsun.

"VATANDAŞA ANLATAMAYIZ"
Yollar yapılmadığı takdirde araçlarımızı sefere koyarsak, eğer ciddi anlamda yara alırız. Biz ikinci el araçlarımızı bilerek, bugünleri göze alarak takasa vermedik. Elimizdeki mevcut arabalar mahalle garantili arabalar, üç yıl kilometre garantisi var, fakat normal yolda garantisi var. Mevcut yollarımız da toz-toprak-çukur bulunuyor. Bu arabalar tamamen elektronik arabalar, körük sistemi var, makas sistemi kesinlikle yok. Bir körüğün patlaması, bize ciddi anlamda bir maliyet getiriyor. Maliyeti bırakın, garantiye girmiyor. Fabrikadan heyet gelecek, garantiye sokup-sokmayacağını tespit edecek. Bu süre 10-20 gün olabiliyor. Yolcularımıza ‘bizim aracımızın körüğü patladı' diyemeyiz. Çünkü vatandaş sonuca bakar. ‘Araç saatinde geliyor mu, beni nasıl bir araçla taşıyor?' der. Biz bunu vatandaşa anlatamayız.

İnşallah belediyemiz bu konuda bize destek olacak. Bizim de, belediyenin de asıl amacı, vatandaşa hizmet. Belediyeden ihale almışız, şartları kabul etmişiz, vatandaşa hizmet etmek için. Vatandaşa hizmet emek için belediye başkanımızın da elindeki bütün gerekli şeyleri seferber ederek, bunları ortadan gidereceğini, bize yardım edeceğini düşünüyorum. Araçların yaklaşık maliyeti 5,5-6 milyon TL arasında. Araçlar çok güzel araçtır. Şu anda 7-8 tanesini filomuza kattık, çalışıyor. Düz yol olan AVM hattımıza, Site'ye verdik. Yolu güzel olan yerlere direk başlatıyoruz. Araçlarımızın burada yatması da, bize bir maliyet, çünkü aküleri bitiyor.
"BU ARAÇLAR DURMAK İÇİN ALINMADI"
Bu araçlar durmak için alınmadı, bu arabalar çalıştırılmak için alındı. Bizim burada amacımız, belediyeyi de zor durumda bırakmamak. Bize söylenen, planlanan işlerin yapılması lazım. Bu anlamda yapan firmaya rica edip de günde 10 saat çalışmasın, 20 saat çalışsın. Ben kesinlikle belediye başkanımızın yapacağına inanıyorum. Çünkü biz araçlarımızı halkımıza tanıtmak istiyoruz, teknik özellikleri, fiziki özelliklerini bilmesini istiyoruz. ‘Neye biniyor, nasıl biniyor, bunun vatandaşımıza katkısı ne, güvenli mi, güvenli değil mi, başına bir olay geldiği zaman yasal hakları nelerdir?' bu konuda vatandaşımızı bilgilendireceğiz"

Editör: TE Bilisim