Zonguldak'ta tefeci terörü yaşanıyor. Tefecilerle yaşadığı sorunlar nedeniyle 5 gün önce silahla intihar eden iş insanı Sıtkı Velioğlu’nun ölümün ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatırken, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise bazı polis memurlarının tefecilerden 'rüşvet' aldığı yönündeki iddialarda var.

HABERE KARŞI KURŞUN
Zonguldak yerel basınında gündemden düşmeyen tefecilik faaliyetlerini haber yapan yerel Elmas TV’nin sahibi Akın Kavi bu gelişmelerin ardından sabah saatlerinde saldırıya uğradı.
Adı tefecilik faaliyetleriyle anılan ve daha önce bu suçtan ceza alan Karadağ Otomotiv’in sahibi Aslan Karadağ, bu sabah tefecilikle ilgili yaptığı haberlerden dolayı Elmas TV Patronu Akın Kavi’ye silahla ateş etti.
İş insanı Akın Kavi uğradığı çirkin saldırının ardından suskunluğunu bozdu.

 Kavi, yaşanan saldırı ve tefecilerle Elmas TV'nin canlı yayında ilgili açıklamalarda bulundu.

“Dün yaşadığım silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak medyada yer alan haberler, yorumlara cevap vermek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmak zaruriyetini hissettiğim.

Davetimize icabet eden tüm basın emekçilerine teşekkür ediyorum.

Değerli Basın Mensupları;

Dün sabah 17.06.2021 Saat:08.00’de her zaman görüştüğüm, iyi ilişkiler içerisinde olduğum ve dostluğuna güvendiğim Lütfi Karadağ’ın Zonguldak Sebze Toptancı Halindeki işyerine gittim. Yanımızda Sezer Bey’de bulunuyordu. Çay sohbeti yapıyorduk. Bu sırada geçmişte aramızda yaşanan tatsız olayların olduğu Aslan Karadağ yanımıza geldi. Ben çay sohbetine son vererek oradan kalkmak istedim. Aslan Karadağ bana yönelerek, “Bunun bana borcu var. Borcunu ödemeden buradan bir yerede gidemez. Hesabını verecek. Öyle gazetelerde, televizyonlarda yazma ve konuşma ile buy işler olmuyor. Sıtkı Velioğlu gibi ya kendi kafasına sıkacak, o sıkmazsa ben onun kafasına sıkacağım” diyerek ağıza alınmayacak küfürler savurarak bana saldırdı.

O sırada ben kendisine; “benim sana borcum yok, tefe borcunu da ödemiştim dedim”

Bu defa üzerime yürüdü karşılıklı yumruklaştık.   . Kavga esnasında araya girenler bizi ayırırken olay yerinden beni uzaklaştırtmaya çalıştılar. Bu sırada ben olay yerinde uzaklaşmaya çalışınca arkama baktığımda Aslan Karadağ’ın elinde silahı gördüm. Beni öldürmek için  iki el ateş etti.

Olay bu şekilde gerçekleşmiştir.

Zonguldak kamuoyunda son yaşanan olaylarda büyük rol sahibi olan tefecilerden dolayı yaşana intihar olaylarının ve iflasların artması ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine sahibi olduğum Elmas TV, İlde yaşayan insanlara zulmedene bu zalimlere karşı yayın yapmaya başladık. Kamuoyunun dikkatini tefeciler çekmek istedik. Güvenlik güçleri, adalet mekanizması ve ilgili kurumların yaşanan bu tefe olaylarının üzerine gidilmesi için harekete geçmesini sağlamak amacıyla yaklaşık üç aydır yayınlarımız sürmekte idi.

Şahsıma yapılan saldırının ardında ki gerçek budur.

Gelelim Aslan Karadağ ile ilgili konuya. Kendisini 20 yıla aşkın bir zamandır tanırım. Göstermelik işi galericilik olan, Asıl mesleği oğlu Murat Karadağ ile birlikte TEFECİLİK olan bu şahıslardan Zonguldak’ta yaşanan iflaslar ve intiharlar ortadadır.

Aslan Karadağ ve oğlu Murat Karadağ tefecilikten sabıkalıdır zaten. Aslan Karadağ tefe yaptığı kişilere, Oğlu Uyuşturucudan ve tefeden sabıkalı kişileri göndererek baskı ve şiddet uygulayarak tahsilat yapmaktadır. Tüm bu olayları herkes bilmektedir.

Benim Aslan Karadağ ile yaşadığım tefe olayına gelince olay şöyle olmuştur: 2015 yılında –o dönem de Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüslerini İşletiyordum- ekonomik olarak zora düşmüştüm. Şu anki Kızılay Başkanı Aydın Ergenç’e ait Ulus Güvenlik ve A-E İnsan Kaynakları şirketlerinin çekleri karşılığında bankadan şahsı kredisi ile Aslan karadağ bize 500 Bin TL para verdi. Bende bu parayı her ay 50 BİN TL olarak bankaya ödedim. Borcum bittiğinde Aslan Karadağ’dan arkadaşımdan aldığım ve kullandığım krediye karşılık verdiğim çekleri almak istedim. Borcum bitmişti. Aslan karadağ bana, “370 Bin TL borcun var” dedi. Ne borcu dediğimde, “Sana ceza kestim” dedi. Başka bir kişinin çeklerini kullandığım için mecburen bu borcu ödedim. Ve bana tefe uyguladığı için kendisiyle uzun süre konuşmadım.

Ve kendisi 2018 yılında benimle barışmak için ofisime geldi. Ve bana; “Ekonomik sıkıntın varmış. Sağlam çek elinde varsa ver bana sana yardımcı olayım aramızdaki dargınlıkta bitsin” dedi. Bende İş İnsanı arkadaşım Yıldıray Yeşildal’dan 150 Bin TL’lik çek aldım. Becaiş hesabından bana 100 Bin TL verdi. Birde 80 Bin TL’ye bir araba aldım kendisinden. Arabaya karşılıkta TTK’dan alacağım olan 173 Bin TL’lik temlik verdim. Ve oradan para ödendi. Ve aramızdaki alacak verecek hesabı böylece kapanmış olmuştu. Özel Halk Otobüslerinin bağlı olduğum Şirketim Konkordato yönetimine geçti ve Aslan Karadağ ile mutabakat mektuplarıyla borcumuzun sona erdiği karşılıklı imza altına alınmıştı.

Geçtiğimiz yıl Aslan Karadağ oğlu beni aradı. Görüşmemiz gerektiğini söyledi. Bende Soğuksu’da ki Ofislerine gittim. Murat Karadağ bana, “Babama 230 Bin TL borcun var” dedi. Yanımda görgü tanığı olarak ta Turgay Hamzaçebi vardı. Bende kendilerine borcumun olmadığını beyan ettim ve bir daha da görüşmedim. Geçmişte yaşananlar bundan ibarettir.

Her şeyin belgesi bilgisi, görgü tanıkları vardır.

Benim hesabını veremeyeceğim hiçbir şeyim yok.

Gizli saklı bir olayımda yok.

Bu olayla ilgili aklınızda bir soru varsa her şeyi bana sorabilirsiniz.

Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim