Zonguldak meslek Eğitim Merkezi elektronik öğretmeni Tolunay Demirci,  öğrencileri Hasan Barış Karakaş ve özgül Açıkgöz ile birlikte yaptıkları 2 adet roketi Kozlu sahili de başarıyla fırlattılar.
Roket fırlatma çalışması ile ilgili bilgi veren öğretmen Tolunay Demirci, hedeflerinin 2 metre boyunda 20 kilo ağırlığında ki roketin motorunu almaya hak kazanatak 1500 metre yüksekliğe bu roketi fırlatmak istediklerini ifade etti.
AMACIMIZ İHA'YA ROKET TAKMAK
Asıl hedeflerinin ise insansız hava araçlarıns roket sistemi geliştirmek olduğunu belirten Zonguldak mesleki Eğitim Merkezi elektronik öğretmeni Tolunay Demirci şunları kaydetti;

"zonguldak mesleki Eğitim Merkezi elektronik bölümüne ait robotik kodlama atölyesinde bulunuyoruz. Biz geçtiğimiz cumartesi günü havacılık federasyonunun düzenlediği yarışmalars uygunamatör roketlerden birkaç tanesini Kozlu sahilinde fırlattık. Bunu fırlatma omuzdaki amaç okulumuzun bünyesinde kurulan teknofest ekibimiz var, teknofest roket yarışması teknofestin roket yarışmasına katılıyor.Zonguldak Bülent ecevit üniversitesi makina bölüm yardımcısı oğuz koçal'ín danışmanlığını yaptığı;okulumuz öğrencilerinden Hasan Barış Karakaş ve özgül Açıkgöz, Bülent Ecevit Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, zonguldak çaycuma zonguldak ve çaycuma fen lisesi'nden ve İMKB Anadolu lisesi nden öğrencilerin bulunduğu karaelmas roket takımının roket denemesiydi. Bu roket denemesine Bu yıl başvurumuzu yaptık, roket raporumuzun birincisini gönderdik. ikinci roket raporunun içinde bizden rakiplerimizi fırlatma mızı istediler.
Bundan sonra daha gelişmiş testlerle Zonguldak'ta daha fazla roket fırlatmaya devam edeceğiz.
Burada asıl hedefimiz boyu 2 metreyi bulan ağırlığı ise 20 kilogram olacak olan roketi 1500 metre yüksekliğe fırlatmaktır. 1500 metre yüksekliğe 1500 metre yüksekliği faydalı yükü bırakacaktır.1500 metre yükseklikteki faydalı yük kendi paraşütün açarak bağımsız şekilde yere inecektir, aynı şekilde roketin diğer parçası da kendi paraşütünü açarak yere inecektir. Amacımız ben oraya ve hedeflerimize ulaşmak için Karaelmas roket ekibi tarafından yapılıyor. Bu çalışmaların Merkezi Zonguldak meslek eğitim merkezidir.kısacası bu çocuklar burada hayallerini gerçekleştiriyor lar ve hayallerini gerçekleştirirken de Türkiye'nin ufkunu açıyorlar."

Editör: TE Bilisim