Tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak' Esnaf ve Sanatkarlar Odası(ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ZBEÜ Genel Sekreteri Hayri Bulazar, Rektör Yardımcıları ve kitabın yazarı Hasan Özer katıldı.
REKTÖR ÇUFALI: "BAŞARILARIMIZ DAHA DA ARTACAK"
Rektör Mustafa Çufalı, "Üniversitemiz faaliyetlerimiz ile ilgili bugün bir toplantı düzenliyoruz. Üniversitemiz Zonguldak ile ilgili çeşitli kitaplar yayınlanmaktadır ve bununla ilgili de arkadaşlarınız projelerini belirtmekte ve ve bize değerlendiriyoruz.Bugün elinizdeki eserde Zonguldak yöresinde yaşayan insan hazineleri, bizim Zonguldak esnafının Zonguldak'taki sanatkarların kendi çabaları kendi alanları sanatları ile ilgili şu ana kadar öne çıkan faaliyetlerin tanıtımı konusunda bir çalışma. Bizim için yüz akı bir çalışma. Ve bugün bu kitabın tanıtımı için bugün buradayız sizlerle buluştuk.bu çalışmada emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza hem de Zonguldak ticaret ve sanayi odası Zonguldak esnaf ve sanatkarlar odasına teşekkür ediyoruz. beraber güzel bir eser ortaya koydular. Bu da Zonguldak'ın tanıtımı için önemli. Bundan önce birçok çalışmaya imza atmıştık. Ve bundan sonra Bu çalışmalar devam edecek. Üniversitemiz farklı farklı alanlarda başarılı çalışmalara imza atıyor. Grizzu 263 takımımız çok başarılı oldu. sadece kriz 263 değil bizim üniversite yok herhalde başarılarımız devam ediyor.bu başarılar bizim hızımıza hız katacak bunlarla eğitim vereceğiz ve daha da yukarılara gitme çabası içerisindeyiz"dedi.
ÖZER: "KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERİ BU KİTAPTA TOPLADIK"
Kitabın yazarı Dr. Öğreim Üyesi Hasan Özel ise,yaşayan insan hazineleri ülkemizde son yıllarda önemli bir hale geldi.sizler de takip ediyorsun bir kaç yıldır cumhurbaşkanlığı bünyesinde ülkenin insan kaynakları takip ediliyor.Gel bunu Zonguldak ilinde hayata geçirmek istedik.Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi böyle bir şey başlatmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.ülkemizin sosyal politik stratejik çok değerleri var ama bunları konuşmadan önce bence gözden kaçırdığımız insan hazinemiz insan kaynağımız çok zengin.biz bu anlamda özellikle kaybolmuş meslekleri gündemimize alarak Zonguldak ticaret ve sanayi odası ile birlikte Zonguldak esnaf ve sanatkarları odaları Birliği ile birlikte kaybolmakta olan meslekleri kayda geçirmek istedik.çünkü sizden de takip ettiği gibi teknoloji çok hızlı gelişiyor ve bizleri çok sıradan olan meslekler ama yeni nesil için nostaljik meslekler haline gelmeye başladıBu bakımdan çırağı yetişmeyen kalfası yetişmeyen kaybolmaya yüz tutmuş meslekler deki ustaların hayat hikayelerini kayıt altına almak düşüncesiyle harekete geçerek Bu kitabı oluşturduk. Bu konuda Zonguldak ticaret ve sanayi odası, duygulu efsanesi alt-yazılı bildiğimize ve katkılar geldi teşekkür ediyorum.Bu kitapla birlikte şehir ve üniversite buluşmasını sağlamak istedik" dedi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun yaptığı konuşmalarda böyle bir projede yer almaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.
Toplantıda kitabın sinevizyon gösterisi yapıldı ve ayrıca kitap ekibi de hikayeleri anlattı.

Editör: TE Bilisim