Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı  Nejdet Tıskaoğlu, Çin’in Wuhan şehrinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 koronavirüsün ülkemizde yayılımını kontrol etmek amacıyla devletimiz çeşitli önlemler alındığını belirtti. Tıskaoğlu; "Zonguldak başta olmak üzere belirlenen şehirlere giriş çıkış yasağı getirilmiştir. Vatandaş olarak bizlerin görevi devletimizin aldığı kararlara riayet etmek, alınmış olan kararlardan ders çıkartmak ve görülemeyen noktalara elimizden geldiğince dikkat çekmektir" dedi.

ZONSİAD Başkanı  Nejdet Tıskaoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
"Çin’in Wuhan şehrinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 koronavirüsün ülkemizde yayılımını kontrol etmek amacıyla devletimiz çeşitli önlemler almaktadır. Alınan önlemler kapsamında hepimizin doğup büyüdüğü yer olan Zonguldak başta olmak üzere belirlenen şehirlere giriş çıkış yasağı getirilmiştir. Vatandaş olarak bizlerin görevi devletimizin aldığı kararlara riayet etmek, alınmış olan kararlardan ders çıkartmak ve görülemeyen noktalara elimizden geldiğince dikkat çekmektir. Bu durum, bizlere şapkamızı önümüze alarak düşünme ve madenci şehri olarak anılan, nüfusunun çoğunluğu mevcut iş kolunun getirdiği meslek hastalıkları olan astım, koah ve benzeri akciğer ve solunum yolu sorunları ile mücadele eden yaşlı bireylerden oluşan memleketimiz için bir şeyler yapmamız gerektiğini göstermektedir. 

Zonguldak ve hemşehrilerimize faydalı olabilmek, hepimizin doğup büyüdüğü, her birimizin farklı hikayesinin olduğu bu güzel şehre vefa borcumuzu ödemek amacıyla yapmamız gereken şey memleketimizi bir sanayi şehrine dönüştürmek,  bu vesile ile istihdam sorununu ortadan kaldırmak, madenci şehri olarak anılmaktan çıkartarak hak ettiği noktaya taşımak ve sadece sanayi değil turizm açısından da gelişim göstermesi için birlik ve beraberlik içinde, içimizdeki memleket sevgisi ile ortak hedefimiz için canla başla mücadele etmektir. Sanayinin ve turizmin son derece gelişmiş bir noktada olduğu Bolu’ya fiili olarak 150 km, gelişmişlik olarak ise 1500 km uzaklıkta olmak son derece üzücüdür. 

Unutmayın ki farklı görüş ve karakterlere sahip insanlar olarak birleştiğimiz ortak nokta Zonguldak olup Zonguldak’a fayda getirecek her oluşumda yer almamız, Zonguldak’ın gelişimi için şahsi fikir, görüş ve karakterlerimizi bir kenara bırakarak sadece ortak gayemize odaklanarak takım çalışması yapmamız ve birlikte başarmamız, herkese örnek olmamız gerekmektedir. 

Burası bizim memleketimiz ve başka Zonguldak yok. Gün bir olma, birlik olma, beraberce başarıya ulaşmak için bir araya gelme günüdür. Haset etmeden, hasret duyarak bunu başaracağız Zonguldak. Sen yeter ki inan" dedi.

Editör: TE Bilisim