İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan İlk oku 5’inci sınıflar arasında 5 kitap üzerinden düzenlenen bilgi sınavında dereceye girenlere ödüllerini törenle verdi. Bu yılki ödüllü kitap okuma yarışmasında birinci ve ikinciliği geçtiğimiz yıl olduğu gibi Kozlu Esenköy 15 Temmuz İlkokulu kimseye kaptırmadı. 
İlkokullar arasında her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler arasında 5 kitaptan oluşan sınav yapıldı. Her öğrencinin okuduğu 5 kitap üzerinden gerçekleşen sınavın sonuçları açıklandı. İlkokul beşinci sınıflar arasından yapılan sınavda birinciliği Kozlu Esenköy 15 Temmuz İlkokulu Öğrencisi Ekin Erinç ikinciliği yine aynı okuldan Poyraz Akyüz kazandı.  Aynı öğrenciler geçtiğimiz yıl ilkokul dördüncü sınıflar arasında düzenlenen kitap sınavında ödül almışlardı. 
İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan birinci olan Kozlu Esenköy 15 Temmuz İlkokulu Öğrencisi Ekin Erinç’e 500 TL, İkinci olan yine aynı okuldan Pozraz Akyüz’e 400 TL’lik hediye çeki taktim etti. İl Milli Eğitim Müdürü başarılı öğrencileri tek tek kutladı.  Esenköy 15 Temmuz İlkokulu Müdürü Hasan Karamanoğlu, Bu yılda birinciliği kimseye kaptırmayan ve   “Kitap kurtlarını” yetiştiren öğretmen Esma Filizdal Hamzaçebi ile öğrencilerini kutladı.

Editör: TE Bilisim