Anadolu Ajansı Zonguldak Bölge Müdürlüğü’nden emekli araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün oğlu Buğra Akyüz, Çarşamba akşamları Show TV ekranlarında yayınlanan yapımcılığını Ay Yapım’ın sahibi Kerem Çatay’ın, yönetmenliğini ünlü yönetmenlerden Hilal Saral’ın, senaristliğini Sema Ergenekon’un yaptığı, oyunculardan da Alperen Duymaz’ın, Ayaz karakterini canlandırdığı ‘’Zemheri’’ dizi filminde çocukluk arkadaşı Sinan karakteriyle yer aldı.

Zonguldak’ta 1995 yılında doğan Buğra Akyüz, TED Koleji’nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nden mezun olan Akyüz, eğitim-öğretimi sırasında da özellikle tiyatro ve sinema alanında konusunda uzman profesyonellerden aldığı eğitimlerle kendini gösterdi ve beyazperdenin ilgisini çekmeyi başardı. Bir dönem ekranların vazgeçilmez dizisi olan başrollerde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in paylaştığı Vatanım Sensin dizisinde de rol almış olan genç oyuncu, daha çok tiyatro oyunlarındaki performansıyla yönetmenlerin dikkatini çekmeyi başardı.
Nazım Hikmet’in, Memleketimden İnsan Manzaraları eserini tiyatroda oynamasının yanı sıra Özgürlüğün Bedeli Tiyatro oyunlarında da yer alan genç oyuncu Akyüz, kısa filmlerde ve İranlı yönetmen Mohsen Rabiei’nin Kin filminde de başrol oyuncuları arasında rol aldı. Buğra Akyüz’ün de yer aldığı Özgürlüğün Bedeli Tiyatro oyunu ekip olarak Sadri alışık Anadolu Efes Özel Ödülü’nü ve Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Küçük Salon Oyunu Ödülü’nü almıştır. 

Editör: TE Bilisim