Maden Mühendislerinin yıkılmayacağını, halka açık hale getirileceğini söyleyen Milletvekili Uçar, ayrıca Zonguldak'a bir çivi bile çakmayan kişilerin açıklama yaptıklarını belirterek tepki gösterdi.
Zonguldak'ı güzelleştirmek adına mücadele ettiklerini söyleyen Milletvekili Uçar, yıkılması gereken yerlerin yıkılarak hizmetlerine devam edeceklerinin altını çizdi.
'ORTALIĞI VELVELEYE VERİYORLAR'
Maden Mühendisleri ile ilgili görüşlerini açıklayan Uçar: "Maden Mühendislerinin yıkılacağını kim söyledi? Bizim böyle bir açıklamamız yok. Yıkılmayacak sadece, yapılan tahsis iptal edilip halka açılacak. Böyle bir açıklama var. Enerji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından burayı alıyor aldıktan sonra da tahsisini yapıp kamuoyu adına da bir çalışma yapacak. Maden Mühendislerinin Fener'de çok güzel, nezih yerleri var. Zonguldak'ın en nezih yerleri bu kitlelerin zaten elindeler. Diyorlar ki 'Buralar halka açık' nasıl açık? Ben 56 senedir bu şehirde yaşıyorum oraya gidip bir çay içmedim. Halka açılmasından zarar duyan zihniyetler  ortalığı velveleye veriyorlar. Yıkılma diye birşey yok, restore edilip Atatürk'ün ayak bastığı yerde restore edilerek aslına uygun hale de getirerek orası halka açılacak" dedi. 
'SESLERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI'
Muhalefete yüklenen Uçar: "Zonguldak coğrafi olarak zor bir şehir, bir takım çalışmalarda yapılıyor. Yıkmadan birşey yapmanız da mümkün değil. Sahil düzenlemesinde bile bir takım düzenlemeler yapıldı. Bu şehirde eğer bir şeyler yapmak, hizmet vermek istiyorsanız korunması gereken yerler korunarak yıkılması gereken yerler yıkılması gerekiyor. Bu şehirde bazı yerleri yıkmadan maalesef bir takım çalışmaları hayata geçiremiyorsunuz. O nedenle şehirde bir şeyler yapılıyor ki muhalefet bağırıp çağırıyor, eleştiri yapıp duruyor. Eleştirip dursunlar! Çünkü onlar hiç bir şey yapmadılar, üretmediler. Şimdi bir şeyler yapılanca sesleri yükselmeye başladı. Bu kafalar bir şeyler üretmek isteyen bir kafa değil. Görüyorum ki Zonguldak'tan dışarıdan hiç bir ilgisi olmayan dernek kurmuş bir takım insanlarda açıklama yapıyorlar. Onların hadlerine değil. Zonguldak için şimdiye kadar bir çivi çakmamış insanlar gelip böyle bir ortamda yapılan işleri engellemeye kalkmasınlar. Biz Zonguldak'a hizmet etmek için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Yıkılıp bir çalışma yapılacaksa bunu da yapacağız. Şehrimizin güzelleşmesi için bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 
(Haber: Gamze Taşdemir)

Editör: TE Bilisim