Kırşehir’e giderek Zonguldak bölgesinin yöresel ürünlerini tanıtan Aynur Abla; Manda yoğurdu, peyniri, sucuğu, kavurması, tereyağı ile kestane balı ikram edildi.

Ahilik haftası etkinliklerine; Zonguldak Esnaf Odaları Birlik başkanı Muharrem Çoşkun, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ile Bartın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sinan Amasralı’ da katıldı.

Aynur Abla Kırşehir'de Zonguldak’ ı temsil etmenin gururunu yaşadığını şu şekilde ifade etti; “ Zonguldağı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Destekleri için Esnaf Odası Başkanlarımız Muharrem Çoşkun’a ve Hayri Kandemir’ e teşekkür ederim. Zonguldak İlinin farkındalığını Orta Anadolu’da 81 ilin katıldığı Ahilik gibi önemli bir buluşmada gösterdik. Bunun için mutluyuz gururluyuz. Zonguldak’ın adını Türkiye'nin her yerinde fuar, çalıştay, toplantı, etkinlik, seminer her yere taşıyarak temsil ettik. Artık devletin ilgili kurumları ve bizim rehberlik ve öncülük yaptığımız sektöre giren insanlarımızda Alaplı ve Gerede’ den dışarı çıkmaya başladılar. Bu farkındalığı başarmak için çok emek ve çaba verdik. Bunu başarmanın mutluluğu bize yetiyor. Artık her kesim bir bir bu işe sarılmaya başladı geç de olsa artık gördüler. Zonguldak taş, topraktan ibaret değil. Aynur Abla Yöresel-Doğal-Organik-Ev-Ürünleri ve Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu adı altında tescilli iki markası ile Zonguldak yöresel ürünleri işletmesi olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden’ e de teşekkür ederim” dedi. 

Heyet Bartın, Kastamonu olmak üzere diğer illerin standlarıda ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim